foradia subscriutegrat

Oberta la inscripció per matricular-se al Curs de Microvinyes

Curs Microviñas: Eina per al desenvolupament rural. Matrícula: oberta fins al 7 de novembre. Organitzat per la Universitat d'Alacant i l'Associació ELVIART es desenvoluparà entre el 7 i 15 de novembre.

microvinas-iiS’ha obert la inscripció per matricular-se en l’II Curs Microviñas organitzat per la Universitat d’Alacant i l’Associació ELVIART i que aquest any se celebrarà entre els dies 7 i 15 de novembre. En aquesta edició es desenvoluparan diverses activitats en el Centre Àgora d’Alcoi, a la Zona Verda del Tàlveg en el barranc de Benissaidó d’Alcoi i en l’Institut d’Educació Secundària Andreu Sempere també d’Alcoi i les ponències es pronunciaran a la Seu Universitària de Cocentaina situada en el Centri Cultural el Teular de la Plaça El Teular S/N de Cocentaina i en les instal·lacions del Celler La Muntanya a Muro d’Alcoi.

Aquest curs pretén transmetre que l’ecosistema empresarial rural pot ajudar a aconseguir la sostenibilitat i que el minifundi pot arribar a ser rendible en els seus quatre vessants: econòmica, social, mediambiental i cultural. Es tracta d’un curs imprescindible per donar valor al minifundi com a element generador de riquesa i dotar-ho de les eines necessàries per convertir les seues febleses en fortaleses.

Aquesta nova edició del Curs Microviña estarà coordinat per José Luis Todolí Torró i Juan Cascant Vicent. També col·laboren l’Ajuntament d’Alcoi, Caixa Ontinyent i El Celler La Muntanya.

Al llarg del curs l’alumne aprendrà a valorar que l’agricultor ha de rebre un preu just pel seu treball; que el raïm, o qualsevol producte agroalimentari s’ha d’obtenir aplicant bones pràctiques agrícoles, utilitzant varietats autòctones i respectant el medi ambient; que qualsevol empresa ha de cooperar amb el seu entorn i fomentar la cultura autòctona i que l’educació és un element indispensable per desenvolupar la sostenibilitat del territori.

Objectius del curs:

  • 1.- Valorar la importància que l’agricultor reba un preu just per la seua producció.
  • 2.- Comprendre que el raïm (i qualsevol producte agroalimentari) pot i deu ser obtingut mitjançant Bones Pràctiques Agrícoles, des de varietats autòctones i amb respecte a l’ecosistema.
  • 3.- Constatar que el celler (i el seu projecte empresarial) forma part activa de la societat on estiga instal·lada, i ha d’aportar i cooperar en i amb el seu entorn.
  • 4.- Poder dissenyar la promoció del seu producte tenint en compte la cultura del lloc on naix el producte.
  • 5.- Ser conscient de la importància de l’educació com a motor del desenvolupament sostenible d’un territori.

El curs constarà de set blocs que tractaran: sobre l’economia i la necessitat de noves aliances estratègiques en el minifundi, així com reflexions sobre eines que potencien el valor social; sobre legislació, per a acostar la ineludible relació de la petita empresa amb l’administració i els seus plans; sobre biodiversitat, per a acostar al productor rural el seu vertader significat; sobre tècniques i coneixement que permeten traçar el camí de l’excel·lència i la rendibilitat en tots els seus vessants des de les heroiques parcel·les minifundistes; sobre la relació amb la gastronomia que ha de ser des de la interacció; sobre la promoció i venda, autèntica assignatura pendent en el minifundi i del que depèn la consecució reeixida de la sostenibilitat; i, finalment l’últim bloc tractarà de mostrar les experiències relacionades amb el projecte Microvinyes, atenent al vincle amb l’urbanisme i el paisatge. Per tant, aquest curs està dirigit a estudiants d’algunes de les disciplines comentades anteriorment, empresaris que localitzen la seua activitat de forma total o parcial en l’àmbit rural i petits productors.

Requisits per a l’obtenció del diploma o certificat: s’avaluaran els treballs pràctics realitzats pels alumnes i les respostes realitzades a una prova d’avaluació tipus test.


museus alcoi

2 Responses to Oberta la inscripció per matricular-se al Curs de Microvinyes

  1. […] a aquest analista financer és molt important que es conega el projecte Microvinya per tots els valors que representa: “És solidari, promou el benestar social, és transparent i […]

  2. […] Nebot és un altre dels professors que participaran en l’II Curs Microvinyes que s’inaugurarà aquest divendres que ve 7 de novembre a la Seu Universitària de Cocentaina […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *