Foradia elgrat

Microvinya: Canviar la visió pot ajudar a la recuperació econòmica

Alvarez:Francisco Álvarez pronunciarà la seua conferència titulada “Les aliances estratègiques del minifundi en l'actual context econòmic. El sistema socioeconòmic: Cooperació o competència? Cooperació i ètica: Estem preparats per a la col·laboració? Models organitzatius cooperatius” el dissabte 8 de novembre a les 18.30 a la Seu Universitària de Cocentaina. Francisco Álvarez: “L'educació és una peça bàsica per canviar l'actual model econòmic”.

microvinyes alvarez

Francisco Álvarez, un dels ponents d’aquest curs./

El president d’Ètica Patrimonis destaca la importància d’explicar a les aules el Projecte Microvinya pels valors socials que representa. “Que el Projecte Micro-vinya haja arribat a les aules amb la segona convocatòria del Curs Micro-vinya és de màxima importància per canviar l’actual model econòmic”. Qui així s’expressa és el President d’Ètica Patrimonis, Francisco Álvarez, un dels ponents d’aquest curs que començarà el pròxim 7 de novembre a la Seu Universitària de Cocentaina i en Àgora Alcoi i que està organitzat per la Universitat d’Alacant. Matrícula on line: oberta fins al 7 de novembre.

Per a aquest analista financer és molt important que es conega el projecte Microvinya per tots els valors que representa: “És solidari, promou el benestar social, és transparent i recupera el medi ambient, amén de tenir en compte a les persones i a l’entorn en el qual aquesta empresa ha nascut”.

A més -afegeix- amb Microvinya ajudarem a canviar la visió que actualment es té del camp i de l’agricultura. Sembla que aquest sector estiga reservat per a persones sense cultura, amb pocs recursos i ara podem demostrar que és tot el contrari en un moment que, per cert, les exportacions agrícoles estan creixent i pot ajudar a la recuperació econòmica d’aquest país”.

microvinas-iiMicrovinya també representa que els diners ha de ser tan sols una eina, que una empresa no ha de tenir com a únic i principal objectiu guanyar diners. “Per això també –diu Francisco Álvarez- és tan important que cursos com aquests arriben a les aules. Des de petits ens han ficat en el cap que com més diners una persona guanya, més feliç és, que un país és més pròsper com més alt siga el seu PIB o que si una empresa no guanya molts de diners és una empresa fracassada”.

Però això no és així -continua l’analista financer-. S’hauria de tenir en compte si una empresa enverina el medi ambient o no tracta bé als seus treballadors o si en un país per molt ric que siga és una dictadura o una democràcia, o si existeix racisme”.

“No es tracta de descartar completament els diners sinó tenir en compte un altre tipus de valors per construir un model econòmic amb rostre humà, que pense en les persones. Per què tots els beneficis han de ser per a l’empresari si gran part del seu èxit resideix en l’entorn que li envolta, en els seus treballadors, en els seus proveïdors, en els seus clients?, es pregunta Francisco Álvarez, qui afegeix que “hem de ser capaços d’acabar amb aquesta lluita entre empresaris i treballadors. No són enemics. Han de ser col·laboradors”.

Francisco Álvarez pronunciarà la seua conferència titulada “Les aliances estratègiques del minifundi en l’actual context econòmic. El sistema socioeconòmic: Cooperació o competència? Cooperació i ètica: Estem preparats per a la col·laboració? Models organitzatius cooperatius” el dissabte 8 de novembre a les 18.30 a la Seu Universitària de Cocentaina


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *