foradia pressupostparticipatiualcoi

Arranca la Fira de Tots Sants 2014

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, llegirà el Privilegi des del balcó del Palau Comtal. La Presidenta de la Diputació d'Alacant, María Luisa Pastor, serà l'encarregada d'inaugurar oficialment la Fira de Cocentaina 2014. Prop de 140.000 metres quadrats d'aparcament, més de 130.000 metres quadrats d'exposició comercial i 900 expositors. La Fira de Cocentaina 2014 comptarà amb prop de 600 persones que vetlaran per la seua seguretat.

image descriptionLa Fira de Tots Sants de Cocentaina inaugura demà divendres, 31 d’octubre, a partir de les 10:30 hores, en el Palau Comtal, la seua 668é edició. Les hores prèvies al tret d’eixida són moments de treball frenètic, muntatge, detalls… tot ha d’estar a punt per a rebre durant els tres pròxims dies als prop de mig milió de visitants que cada any acudeixen a Cocentaina.

El rector magnífic de la Universitat d’Alacant (UA) , Manuel Plomar, serà l’encarregat de llegir el Privilegi, document atorgat per Pere el Cerimoniós que donava permís per a celebrar una fira a Cocentaina i amb el que cada any s’inicia este tradicional esdeveniment. El rector, Manuel Palomar va assenyalar al conèixer la seua elecció com a pregoner de la Fira “para mi, que ben sovint he acudit a la cita anual d’esta Fira com a visitant, és un gran orgull haver entrat a formar part de la història del poble de Cocentaina i de les seues gents als que sempre mostraré, per tot açò, la meua més sincera gratitud i afecto“.

A continuació la Presidenta de la Diputació d’Alacant, María Luisa Pastor, serà l’encarregada d’inaugurar oficialment la Fira de Cocentaina 2014.

A més del rector de la UA, han confirmat la seua assistència a la inauguració de la Fira una llarga llista d’autoritats, entre les que destaquen, les directores generals de Comerç i Consum, i Cultura, Silvia Ordiñaga i Marta Alonso, respectivament. El coordinador general d’Esquerra Unida, Cayo Lara, la diputada nacional del PSOE, Patricia Blanquer, el diputat autonòmic del PP i alcalde de Lorxa, Guillermo Habitatal, la diputada autonòmica del PSOE, María Vicenta Crespo, el diputat provincial del PSOE i alcalde de L’Alqueria, Jaume Pasqual i els també diputats provincials pel PSOE, Edmundo Seva i Asunción Lloréns. A més del diputat provincial del PP i alcalde de Guadalest, Enrique Ponsoda i el Subdelegat de Defensa d’Alacant, José Carlos Martínez Losada. A més, en representació del món acadèmic estarà present la directora del Campus d’Alcoi de la UPV, Georgina Blanes, la directora de secretariat de les Seus Universitàries, Eva Valero i la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verónica Cantó.

Prop de 140.000 metres quadrats d’aparcament, més de 130.000 metres quadrats d’exposició comercial i 900 expositors són algunes de les xifres més destacades de la Fira de Cocentaina 2014. Enguany s’ha incidit a augmentar els punts d’informació, portant-los als aparcaments, perquè el visitant puga rebre tota l’ajuda que necessite des del minut zero de la seua arribada. Encara que des de l’organització de fira es recomana preparar el viatge abans d’eixir. Per a això es pot consultar el programa oficial en la web www.turismococentaina.com, o descarregar-se l’app Fira de Cocentaina on trobaran informació detallada.

Auca fira COLORSabor andalús en la Fira de Cocentaina 2014

La Regió de Màlaga porta una mostra representativa de gastronomia i folklore que completa l’oferta dels trenta municipis de la Comunitat Valenciana. Els visitants podran degustar vins típics de la regió, olis, pernil i sardines en ‘espeto’. A més, hi haurà un espai de casetes malaguenyes on estarà present la gastronomia tradicional amb porres antequeranas, embotit, ‘migas’ o ‘berzas’. També artesania i rebosteria amb els afamats mantegats i polvorons andalusos.

El Turisme xafa amb força enguany en la Fira de Tots Sants de Cocentaina. El sector ha passat de comptar amb una superfície expositiva de 600 metres quadrats en edicions anteriors als 3.600m2 que ofereix este 2014, amb una representació de prop de 30 municipis de la Comunitat Valenciana i amb una mostra de la gastronomia i el folklore més típics de la Regió de Màlaga.

El regidor de Fira, Vicent Sandoval, ha ressaltat la gran afluència de visitants que rep la Fira de Cocentaina durant tres dies convertint “el sector del Turisme en un punt de festa alacantí únic, on estaran presents els principals ingredients de la nostra província, junt amb una interessant oferta de gastronomia i folklore amb sabor andalús“.

A les diferents propostes turístiques se suma una atractiva programació d’activitats i espectacles com la Muixeranga d’ Algemesí, l’acte sacramental de La Passió de Callosa de Segura, les Havaneres de Torrevieja, el Tirisiti d’Alcoi, balls tradicionals de Xàbia o la interlocutòria dels Reis Mags de la Canyada, entre molts altres.

Un dels objectius de la Fira de Cocentaina, al llarg dels seus 668 anys d’existència, ha sigut saber evolucionar i adaptar-se a les noves tendències i demandes del mercat. I fruit d’esta demanda naix la Fir@ Tecnologic@ iFutur, un espai dedicat a les noves tecnologies que és present, futur i innovació i fidel reflex de la meravellosa convivència entre la tradició i la modernitat que combina a la perfecció este esdeveniment.

La Fira de Cocentaina 2014 comptarà amb prop de 600 persones que vetlaran per la seua seguretat

Al voltant de 600 efectius, repartits en torns de 200 persones per dia, vetlaran pel correcte desenrotllament de l’esdeveniment que concentra en tres dies, més de mig milió de visitants. A més dels cossos i forces de seguretat com a Guàrdia Civil, Policia Autonòmica, Policia Local i Protecció Civil, també col·labora en les tasques de vigilància i protecció els Boys Escoltes i Creu Roja. El dispositiu estarà també operatiu els dies de muntatge i desmuntatge de totes les instal·lacions de l’esdeveniment.

L’alcalde de Cocentaina, Rafa Briet  ha desitjat que esta 668 edició transcórrega, igual que les anteriors, amb total tranquil·litat i sense necessitat de ressaltar cap incident rellevant. “L’esforç que es realitza, començant per la Subdelegació de Govern, és extraordinari i precisament la notícia més destacada a este respecte, és que ja són diversos anys els que aconseguim que no haja que lamentar incidències greus“.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *