foradia subscriutegrat

Tres dies per a gaudir de la Fira de Tots Sants a Cocentaina

El rector magnífic de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i la Presidenta de la Diputació d’Alacant, María Luisa Pastor, encarregats d’inaugurar aquest multitudinari esdeveniment. Tres dies d'intensa activitat.

cocentaina 2La Fira de Tots Sants de Cocentaina 2014 ha arrancat amb la tradicional lectura del Privilegi atorgat per Pere IV pel que es permet, des de 1.346, la celebració d’este multitudinari esdeveniment. El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar ha sigut l’encarregat de realitzar la lectura del Privilegi des d’un dels balcons del Palau Comtal i davant de centenars de persones congregades en el Pla. A continuació, María Luisa Pastor, Presidenta de la Diputació d’Alacant ha inaugurat la Fira 2014.

L’alcalde de Cocentaina, Rafa Briet, ha agraït a la Universitat d’Alacant (UA) que acceptara l’oferiment per a llegir el Privilegi, ja que en breu es compliran 20 anys de Seu Universitària de la UA a Cocentaina i “ens correspon a nosaltres donar el primer pas que mostre el nostre agraïment per estos vint anys de treball conjunt“.

La comitiva inaugural ha realitzat una visita per diferents àrees del recinte de la Fira, Mercat Medieval, Turisme o carpa INNOVA’T de Telefónica, entre altres. Entre els presents, destacar les directores generals de Comerç i Consum, Silvia Ordiñaga i la de cultura, Marta Alonso, així com diputats nacionals autonòmics i provincials de diferents formacions polítiques.

També ha acudit a la inauguració de la 668 edició de la Fira el coordinador general d’Esquerra Unida, Cayo Lara, el qual ha destacat que “estic realment impressionat per l’envergadura d’aquest esdeveniment i pel nucli de convivència i intercanvi que es genera. Açò és al que hem de dedicar-nos, a desenrotllar qüestions i activitats d’este tipus”. El món acadèmic ha estat representat per la directora del Campus d’Alcoi de la UPV, Georgina Blanes i la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verónica Cantó.

FIRA cocentainaTres dies d’intensa activitat. La Fira de Cocentaina ofereix activitats culturals i d’oci per a tots els gustos i edats, a més d’una variada oferta comercial. Entre les propostes més destacades per als pròxims dies destaca el tradicional Esmorzar de Fira, organitzat per l’associació d’Ames de Casa del municipi cada 1 de novembre, a partir de les nou del matí, en el Pla de la Font.

També el dissabte 1 de novembre se celebra les populars exhibicions de Tir i Arrossegament i Munta i Doma, a les 12 hores i a les 17 hores, respectivament. El nou sector de Noves Tecnologies compta amb una representativa mostra de fins on és capaç d’arribar les diferents aplicacions de la tecnologia, des de les app, la impressió 3D o l’animació i videojocs en 3D.

A més, el corredor de motos Nico Terol, firmarà autògrafs en l’estand Costa Blanca, en el sector de Turisme, els diferents escenaris del sector Medieval ofereixen representacions teatrals i actuacions, el Petit Palau compta amb la més entretinguda oferta per als visitants més xicotets. El Fira i Festa s’encarrega d’ambientar la nit amb música en directe. Tota la programació i activitats es pot consultar en la web www.turismococentaina.com o sol·licitar els fullets informatius disponibles en tots els punts d’informació de Fira.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *