foradia cdturisme

Demanen explicacions per la suspensió de la línia Alcoi-Gandia

Compromís demana explicacions sobre l’anul·lació de la línia d’autobusos Alcoi-Gandia, d’acord amb el que disposa la LLEI 6/2011, d’1 d’abril , de la Generalitat, de Mobilitat de la Comunitat Valenciana. També el diputat en les Corts Valencianes, Jordi Martínez, ha presentat diferents preguntes a la Conselleria d'Infraestructures amb la finalitat de conéixer les raons s'ha suprimit la línia d'autobús que uneix les localitats d'Alcoi i Gandia.

El passat divendres 31 d’octubre, el diputat i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Compromís, Fran Ferri, va presentar una Proposició No de Llei a les Corts Valencianes per tal de posar en marxa un Pla de Mobilitat Comarcal a la Safor-Valldigna.

Fomentar l’ús del transport públic és un deure de les administracions públiques. La manca d’oferta i la baixa freqüència de pas obliga el veïnat a buscar alternatives de tipus privat (el cotxe) per poder desplaçar-se a altres llocs; a més de limitar a les persones amb majors necessitats l’accés als serveis bàsics, com ara: la sanitat, la formació ocupacional, els servei d’ocupació, i a alguns dels serveis socials generals…

puig_ferri2Fran Ferri ha volgut recordar que fins i tot, actualment, “molts municipis han vist desaparèixer la possibilitat de moure’s en transport públic, a causa de la suspensió de la línia Alcoi-Gandia. És el cas de pobles de la Safor la Vall d’Albaida, l’Alcoià i el Comtat”.

Per a estos municipis, cal assegurar una freqüència de pas dels autobusos públics per tal de garantir “la mobilitat de les persones com a element essencial de la seua qualitat de vida i de les seues possibilitats de progrés en relació amb el desenvolupament de les seues oportunitats d’accés al treball, a la formació, als servicis i a l’oci”, d’acord amb el que disposa la LLEI 6/2011, d’1 d’abril , de la Generalitat, de Mobilitat de la Comunitat Valenciana.

4698-autobuses-la-amistadJordi Martínez insta a la Consellera Bonig a explicar la supressió de la Línia Alcoi-Gandia

També el nostre regidor de l’Ajuntament d’Alcoi i diputat en les Corts Valencianes, Jordi Martínez, ha presentat diferents preguntes a la Conselleria d’Infraestructures amb la finalitat de conéixer les raons per les quals sense previ avís s’ha suprimit la línia d’autobús que uneix les localitats d’Alcoi i Gandia. El diputat insta a la màxima responsable, la Consellera Isabel Bonig, a donar explicacions d’aquesta decisió que perjudica els municipis de les comarques d’interior i la costa valenciana.

La consellera d’Infraestructures va decidir unilateralment la supressió de la línia d’autobús Alcoi-Gandia la passada setmana. Una mesura que no va ser consultada amb els Ajuntaments dels municipis afectats i ni tan sols notificada de forma oficial. “La consellera ha decidit suprimir-la sense comptar amb els implicats com és l’Ajuntament d’Alcoi, i damunt ho ha fet d’amagat, sense notificació oficial que posés en avís al nostre Consistori per prendre les mesures oportunes” ha recalcat Jordi Martínez.

Aquesta decisió afecta a la línia que comunicava fins avui les comarques d’interior d’Alacant amb les comarques de la Safor unint muntanya i costa. Aquest autobús és una de les poques formes de transport públic que tenien els ciutadans d’aquestes poblacions d’accedir als serveis de poblacions com Alcoi o Gandia.

Davant el greuge que ha suposat aquesta supressió el diputat socialista Jordi Martínez ha dirigit una sèrie de preguntes a la Conselleria d’Infraestructures sobre els motius que han portat a suspendre la línia; qüestionant si es deu a un deute amb l’empresa concessionària. Martínez ha recalcat la importància d’aquesta línia i ha preguntat si la Consellera té previst el seu restabliment.

“Aquest autobús era un dels pocs mitjans de transport públics que unia als veïns de la muntanya i la comarca de la jordi martinezSafor. Una línia que permetia als habitants de les poblacions més petites gaudir dels serveis de localitats més grans com Alcoi o Gandia, i que fomentava el tràfic de turistes entre ambdues zones” ha finalitzat Martínez.

El diputat està preparant una Proposició no de Llei que presentarà aquesta mateixa setmana per poder tractar l’assumpte en les Corts Valencianes. La proposta sol·licitarà el restabliment de la línia i l’adequació i consulta als municipis afectats. “És inconcebible que un servei que afecta diversos municipis se suprimesca sense comptar amb aquests, per això anem a reclamar que es compte amb nosaltres i per descomptat, que es restablesca una línia d’autobús tan important i beneficiosa” ha conclòs el diputat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *