foradia subscriutegrat

La Ruta dels molins de Banyeres de Mariola

“La volta a la Mariola” recorre la Ruta dels molins de Banyeres de Mariola. La indústria paperera va adquirir gran importància a partir del segle XVIII.

Volta_Mariola_BanyeresLa Ruta dels molins de Banyeres de Mariola centrarà aquest diumenge, 23 de novembre 2014, la quarta excursió prevista dins del programa de visites guiades “La volta a la Mariola”. Alguns dels testimonis més emblemàtics de la indústria paperera que va florir a la localitat entre els segles XVIII i XX seran els encarregats de traçar aquest recorregut de set quilòmetres amb una dificultat baixa.

La visita partirà a les 10.00 h des de l’oficina de turisme, situada a l’entrada del parc de Vila Rosario on s’ubica el Museu valencià del paper, per a dirigir-se posteriorment fins l’aparcament de l’àrea recreativa del molí l’Ombria, el més antic dels tres que romanen en peu al pas del riu Vinalopó per la zona urbana de Banyeres de Mariola. A partir d’ací, a més dels molins Sol i Pont, els assistents podran apreciar altres elements patrimonials vinculats a aquesta indústria com assuts i sèquies o la flora i la fauna presents en el paratge.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *