foradia becasivace

Senderisme a la segona edició “La volta a la Mariola”

Alfafara obri les rutes amb un recorregut pel riu Pantanets fins a les coves de les Finestres. Les visites s’adapten a tot tipus de públic amb recorreguts de dificultat baixa i mitjana i distàncies que varien des dels dos fins als onze quilòmetres.

cartellmariolaL’associació Serra Mariola dedica el segon programa de visites guiades al senderisme. El programa s’inicia el diumenge 26 d’octubre a Alfafara, obrint els itineraris per alguns dels llocs més emblemàtics i característics del parc natural que recorreran també Muro, Alcoi, Banyeres de Mariola, Agres, Bocairent i Cocentaina durant les setmanes pròximes fins al 14 de desembre.

Les principals novetats d’aquesta iniciativa són la incorporació de la Vila Comtal, la dedicació als senders i la major concentració temporal. En este sentit, cal recordar la bona acceptació que van tindre les sis rutes programades la primavera passada amb més de 350 participants.

En la primera eixida a Alfafara, els assistents descobriran el riu Pantanet amb indrets com el toll de l’assut i el seu molí medieval, el cabecet de Maó o el bancal redó fins a arribar a les coves de les Finestres. La ruta començarà a les 10.00 h des de la porta de l’Ajuntament situat la plaça de l’Església.

El programa continuarà amb les següents visites:

  • – 9 de novembre: itinerari cultural i ecològic pel paratge natural municipal Font del Baladre al riu Agres al seu pas per Muro.
  • – 19 de novembre: visita al projecte Canyet de reintroducció de voltors a Alcoi.
  • – 23 de novembre: Ruta dels molins a Banyeres de Mariola.
  • – 30 de novembre: recorregut pel patrimoni llegat per l’antic comerç de la neu a la serra de Mariola des d’Agres.
  • – 7 de desembre: recorregut per algunes de les ermites situades al parc natural al terme de Bocairent.
  • – 14 de desembre: pujada al Castell de Cocentaina per rememorar alguns passatges de la seva Història.

És important recalcar que les visites s’adapten a tot tipus de públic amb recorreguts de dificultat baixa i mitjana i distàncies que varien des dels dos fins als onze quilòmetres. Així, tot el que vulga participar ha d’inscriure’s prèviament de forma gratuïta, un registre que pot realitzar-se per correu electrònic a l’adreça info@serramariola.org, a l’Ajuntament d’Alfafara o a les oficines de turisme d’Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Bocairent, Cocentaina i Muro.


ivace

campusgandiaupv

2 Responses to Senderisme a la segona edició “La volta a la Mariola”

  1. […] al senderisme. Els voltors del projecte Canyet seran els protagonistes de la tercera ruta de “La volta a la Mariola” aquest diumenge pròxim, 16 de novembre a partir de les 9.30 h. desde la Cantina el Preventori. […]

  2. […] diumenge, 23 de novembre 2014, la quarta excursió prevista dins del programa de visites guiades “La volta a la Mariola”. Alguns dels testimonis més emblemàtics de la indústria paperera que va florir a la localitat […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *