foradia cdturisme

La Mitja Marató d’Alcoi ‘Unión Alcoyana’ supera les expectatives

Amb un total de 1565 inscrits s'ha tancat la quarta edició d'aquesta prova esportiva que ha tingut com a protagonista l'alta participació d'esportistes en referència a l'anterior edició de 2014, un 26% més de participants, 321 inscrits més. Encara que ha estat un matí fred la climatologia ha acompanyat i ha fet d'aquest matí de dissabte festiu l'escenari perfecte per córrer pels carrers d'Alcoi. El total d'inscrits s'ha repartit en un 57% d'inscrits a la cambra de marató (10,548 km) i un 43% d'inscrits a la mitja marató (21,097 km).

maraton alcoyana

En una prova totalment consolidada al calendari de proves homologades per la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana, la IV Mitja Marató d’Alcoi ‘Unión Alcoyana’ Assegurances és un clar exemple d’evolució i d’adaptació a causa de l’increïble acolliment que ha tingut entre els ciutadans i corredors.

maratóA la 10:06 del matí es donava el tret de sortida a la prova sense cap retard sever ni incidència. A 35 minuts i 30 segons del tret de sortida l’alcoià Ovidi Albert Espí arribava en primera posició en la modalitat de Cambra de Marató (10,548 km) baixant la marca de la passada edició en 33 segons i en la modalitat de Mitja Marató (21,097 km) marcava la primera arribada a meta el villenero Andrés Micó amb un temps d’1:11:39 baixant la marca de la passada edició de 2013 en 55 segons. Quant a les classificacions femenines ha estat Irene Gil Sánchez amb un temps de 01:32:21 qui ha entrat primera dona en la modalitat de mitja marató, quant a la modalitat de cambra de marató ha estat Carmen Va baldar Vicedo amb un temps de 00:42:05.

El matí s’ha desenvolupat amb total normalitat i els corredors han transmès la seva satisfacció amb l’afermada prova i amb les lleugeres variacions del circuit en la modalitat de mitja marató. Sens dubte un dels punts més destacats de la carrera han estat els punts d’animació situats al parc de cervantes, centre comercial Alzamora i la plaça del roserar on grans grups de ballarins han acompanyat als corredors al seu pas per aquests punts, l’animació i la música ha fet més suportable la carrera als participants que agraïen la música i els balls en el seu últim esforç. A més en aquesta edició la població s’ha bolcat amb la prova sortint al carrer i animant als corredors al seu pas pels 10, 548 km de distància que té l’homologat circuit.

ganadora mitja

Guanyadora de la Mitja Marató./

Quant a l’organització de la prova Natxo Gómez, Regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Alcoi ens parlava sobre el tractament del tràfic de la ciutat ‘aquest any no hem tingut cap incident quant al tràfic. La prova ha estat acollida molt bé entre els ciutadans i veïns d’Alcoi la gent està sent comprensiva amb els corts de tràfic, a més que els passos intermitents de vehicles estan controlats per 40 efectius de policia local establerts als diferents barris d’Alcoi’. A més Natxo Gómez destacava la gran aportació de voluntariat que s’ha implicat en l’organització d’aquesta prova ‘destacar sobretot la participació del gran equip humà que ha fet possible la prova: 300 voluntaris, 50 efectius de protecció civil, 100 voluntaris del centre d’esports d’Alcoi, 150 voluntaris de diversos clubs esportius i del club Atletisme d’Alcoi’.

Des de l’organització Toni Giner President del Club d’Atletisme d’Alcoi ha destacat el correcte funcionament de la prova, la puntualitat en l’hora de la sortida i el fet d’haver aconseguit superar 1500 participants d’anteriors edicions de la Mitja Marató d’Alcoi, destaca que espera poder seguir celebrant aquesta prova esportiva i que els veïns d’Alcoi s’acostume a la celebració d’aquest esdeveniment esportiu que es troba totalment afermat en la localitat.

Font: Mónica Durà./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *