foradia cdturisme

L’atur ha pujat a les comarques de La Muntanya

Coneguts les dades de la desocupació del mes de novembre de 2014. Ibi amb 105 aturats més, en Concentaina amb 52 aturats més i seguit d'Alcoi amb 12 persones aturades més. Les baixades de la desocupació en aquest mes de novembre ha estat mínimes la més destacada a Muro d'Alcoi amb 27 persones en situació de desocupació menys.

01042014ISMAELSENENTMARTINCARPENA (1)Les dades de l’atur publicats pels serveis públics d’ocupació (SERVEF) reflecteixen una pujada de l’atur en aquesta comarca. UGT considera que “aquestes dades segueixen posant de manifest la precarietat de l’ocupació creada. La contractació està marcada per temporalitat, parcialitat involuntària i subempleo”.

El mes de novembre de 2014 la desocupació, a la comarca de la Muntanya, ha estat un mes on la desocupació ha pujat en 140 treballadors/ as aconseguint la xifra total d’aturats de 16.114. Consulta les dades

L’atur ha pujat en aquesta comarca tant en el sector masculí amb 46 aturats més i en el femení en 64. Malgrat això les dades de l’atur en el sector masculí segueix sent inferior al femení, situant-se la taxa masculina en 6.895 mentre que la femenina segueix per sobre de la masculina amb un total de 9.219 dones aturades.

L’atur ha pujat fonamentalment en aquestes poblacions de la comarca: Ibi amb 105 aturats més, en Concentaina amb 52 aturats més i seguit d’Alcoi amb 12 persones aturades més. Les baixades de la desocupació en aquest mes de novembre ha estat mínimes la més destacada a Muro d’Alcoi amb 27 persones en situació de desocupació menys. La resta pujades i baixades han estat mínimes.

La millora d’en la qualitat de l’ocupació és fonamental per al sosteniment de la recuperació del consum i de l’economia. UGT considera “necessari reforçar les polítiques actives d’ocupació i d’intermediació, que no han d’estar orientades només a subvencionar al sector privat, mitjançant bonificacions a la contractació i accés de les Agències Privades de Col·locació a la intermediació”.

UGT assenyala “cal engegar mesures de creació d’ocupació amb recursos addicionals per millorar la empleabilidad i la formació, i aconseguir la inserció permanent dels aturats, especialment dels col·lectius amb majors dificultats d’accés a l’ocupació”. Finalment,  segueixen sent urgent incrementar la taxa de cobertura reforçant les prestacions per desocupació, contributives i assistencials. Per UGT “ha d’engegar-se al més aviat possible el mecanisme de protecció per a aturats de llarga durada en situació de necessitat” conclou la nota de premsa.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *