foradia subscriutegrat

El Taller d’Ocupació recupera Cervantes i el jardí del Conservatori

Conclou el Taller d’Ocupació que ha recuperat l’antic col•legi de Cervantes i el jardí del Conservatori. Han participat, durant un any, 22 alumnes i quatre professors i administratius.

jardi conservatori

Els dilluns passat va concluir Taller d’Ocupació el qual ha servit per recuperar dos espais emblemàtics de la ciutat per al seu ús: l’edifici de l’antic col•legi Cervantes i el jardí modernista del Conservatori Joan Cantó.

Al taller han participat un total de 26 persones que es trobaven en l’atur: 22 alumnes dividits en dues especialitats: Jardineria i Revestiments, i també un director, un administratiu, una professora de Jardineria i un monitor de Revestiments i treballs de paleta.

L’acte va estar precedit d’una visita als dos espais rehabilitats: primer, el jardí del Conservatori, que mai havia estat obert al públic. A aquest nou espai verd s’ha portat a terme un magnífic treball de recuperació de la composició dels elements, com també de les pròpies espècies que poblen l’àrea. Fins i tot, s’ha realitzat un treball d’investigació amb les famílies dels antics propietaris de l’imponent edifici modernista per a conèixer la disposició dels elements que composen el conjunt.

Els directors del Conservatori de Música, Gregorio Casasempere, i de Dansa, Mari Francis Richart, es van felicitar per la recuperació d’aquest espai, i van anunciar que de cara a la primavera tenen previst programar actuacions i concerts al propi jardí.

La visita va continuar a Cervantes, on els assistents van poder comprovar la rehabilitació que s’ha portat a terme tant a l’exterior com a l’interior de l’edifici, a fi de convertir-lo pròximament en un centre d’oci i cultura per a joves, abans de culminar el taller amb un acte de cloenda i de lliurament dels diplomes als alumnes. L’alcalde Toni Francés va destacar el fet de que “a banda de que el taller haja possibilitat que 22 persones tinguen accés a una ocupació i a l’aprenentatge d’una especialitat laboral, gràcies a la iniciativa la ciutat compta amb dos nous serveis”.

Cal recordar que, comença un nou Taller d’Ocupació,  aquesta vegada comptarà amb 35 participants durant un període de sis mesos: s’impartiran tres especialitats (Jardineria, Pavimentació i Albanyileria), amb 10 alumnes per cada especialitat, i tres professors-monitor a més d’un administrador i un director.

Els treballs pràctics d’aquesta nova oferta formativa se centraran en la millora de diferents espais de la ciutat, com ara el llit del riu o el mas de Mascarella de Ferran.


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *