foradia pressupostparticipatiualcoi

El govern és incapaç de frenar la perdua de població

El PP va advertir de la situació i va exigir mesures a l'inici de l'any. L'actitud del govern enfront de l'Espanyola o el baix perfil del PGOU són un fre al creixement. La barrera dels 60.000 habitants és una xifra psicològica.

A l’inici de l’any, al gener de 2014, el PP advertia de la contínua pèrdua d’habitants que s’estava registrant en el cens de població d’Alcoi. En aquest sentit, els populars van presentar una moció al Ple en la qual s’instava al govern a recaptar una sèrie d’informació de cara a poder realitzar una anàlisi exhaustiva de la situació demogràfica.

alcoi vista

Entre altres qüestions, la moció del PP sol·licitava un ampli i detallat nombre de camps quant a la informació de les persones que havien sigut baixa – edat, diferenciació per sexe, nivell d’estudis, nacionalitat, lloc de destinació en el qual han fixat la seua nova residència, detallar en quants casos les baixes pertanyen a famílies completes o són a títol individual, situació laboral de les persones que han sigut baixa i últim sector productiu al qual estaven adscrits, temps que portaven censats en el padró municipal fins a ser baixa en el mateix, conéixer si aquestes baixes en el padró d’habitants també han suposat un important nombre de baixes al parc de vehicles censats, taules comparatives natalitat/mortalitat, piràmide poblacional total per edats i sexes, nombre de persones que havent causat baixa en el padró municipal continuen sent titulars d’algun ben immoble a la ciutat -.

L’objectiu d’aquesta recopilació era poder disposar de la màxima informació per poder realitzar una anàlisi detallat de les causes, variables… de la situació, i poder prendre una sèrie de mesures de cara a invertir la tendència.

A més, el PP instava que el Consell Econòmic i Social l’òrgan que tractés aquest assumpte, tant l’elaboració del diagnòstic com les possibles mesures a prendre.

No obstant això, un any després, el portaveu del PP ha comunicat que “la falta d’implicació del govern municipal ha fet que les coses continuen empitjorant”.

Les últimes dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) col·loquen a Alcoi per sota dels 60.000 habitants i ens situen en els nivells de població de finals dels 60. A més, es creua a la baixa una barrera psicològica, la dels 60.000 habitants.

Per al PP, una de les qüestions més negatives que comporta la pèrdua de població és el fet que una ciutat amb menys població és una ciutat cada vegada menys sostenible des del punt de vista dels serveis públics que es presten i els impostos que es cobren pels mateixos.

Al final, els serveis d’enllumenat, policia, transport públic, recollida de residus… costen el mateix, però el seu cost surt a repartir entre menys veïns. Clarament es produeix un desequilibri negatiu per a les arques municipals.

Pastor ha dit “l’any passat l’Alcalde ens va dir que la culpa era de la crisi i ja està. Esperem que aquest any es prenga el tema de debò i siga capaç d’oferir una resposta més seriosa i es consciencie de la gravetat de les dades que s’han conegut”.

fernandopastorPastor entén que “les polítiques practicades pel govern durant aquesta legislatura suposen un fre per al creixement de la ciutat, acaben convertint-se en un llast per al desenvolupament”. Com a exemple d’aquestes polítiques desencertades, el PP ha volgut ressaltar el posicionament de l’Ajuntament enfront de l’actuació empresarial del grup L’Espanyola, així com el baix perfil del PGOU que no entusiasma a ningú i ha estat criticat pels col·lectius empresarials.

Ja finalment, el PP vol recordar que existeixen altres poblacions de la Comunitat Valenciana, de similars característiques a Alcoi, en les quals no es produeixen aquest decreixement de la població.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *