foradia subscriutegrat

El Salt al congrés de ciències prehistòriques amb l’arqueòloga Bertila Galván

De la mà de l’equip de l’arqueòloga Bertila Galván, de la Universidad de La Laguna. El Salt, present a un congrés internacional de ciències prehistòriques.

neandertal 2

Bertila Galván ./

El passat mes de setembre es va celebrar a Burgos el XVII Congreso de la Unión Internacional de Ciencias Pre y Protohistóricas, en què l’equip liderat pels arqueòlegs Bertila Galván i Cristo Hernández, de la universitat canària de La Laguna, van presentar tota la informació sobre els resultats que han anat oferint les diferents campanyes que al llarg de dues dècades s’han portat a terme als jaciments del Salt i l’Abric del Pastor.

Els assistents al congrés van poder així tindre accés a les diferents investigacions que es porten a terme a aquest jaciment de neandertals, un treball multidisciplinar que al llarg dels anys ha oferit interessants resultats, com queda palesat als nombrosos avanços en les investigacions, fins situar el jaciment Neandertal del Salt com un dels més importants d’Europa en quant a ser una de les darreres ocupacions d’aquesta espècie humana abans de la seua desaparició a aquests territoris, fa aproximadament 60.000 anys.

El regidor de Cultura Paco Agulló destaca que “una vegada més el treball que porta a terme l’equip de la Universitat de la Laguna projecta a nivell internacional el nostre patrimoni històric. Per a aquesta Regidoria és un deure i una satisfacció continuar facilitant la feina d’aquests investigadors per seguir desentranyant importants dades sobre el passat del nostre territori, i per continuar posant en valor el jaciment i els materials que s’han anat trobant a la zona. Hem d’agrair públicament l’esforç d’aquest grup d’especialistes que cada any capitanegen Bertila Galván i Cristo Hernández, que a més de treballar in situ, als jaciments, també es preocupen per divulgar la feina entre investigadors de tot el món a congressos, jornades i publicacions”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *