foradia elgrat

El poble és savi: Carlos Portabella

Vivim temps de transformació i el poble ha de ser el protagonista absolut del canvi. Durant els últims anys, els representants polítics han tingut en general molt poca consideració de l’opinió de la gent del carrer.

Un matí assolellat de diumenge, gravadora en mà, bolígraf i llibreta, eixim al carrer amb la intenció de preguntar a la gent d’Alcoi sobre els problemes que més el preocupen i sobre com es podrien solucionar.

Que millor lloc per a escoltar la veu del poble que el mercat de Batoi, un espai social en el qual conflueixen passejants, excursionistes, compradors, venedors…? Doncs escoltem-la.

Que creus que és el que més preocupa el poble i com podrien solucionar-ho?

el pobles es savi

Carlos Portabella./

Segons ens comenta Carlos, recentment aturat, el principal problema als que ens enfrontem actualment com a societat és la corrupció generalitzada. La desbordant corrupció ens ha conduit a la crisi econòmica, i d’allí a l’atur, a l’empobriment de la societat, a la desigualtat: “amb tant que estan furtant-nos, els diners no arriben on han d’arribar perquè la societat es puga desenvolupar”.

 

Hi ha gent que està procurant posar-li solució, com són els partits polítics Podem i EU”, segueix, “els quals tenen uns programes un poc radicals, des del meu punt de vista, però que són necessaris per solucionar els problemes que patim actualment”.

Carlos és alcoià i ha estat més de huit anys treballant fora d’Alcoi, “Alcoi s’ha convertit en una ciutat dormitori, perquè no funciona res més. Per a resoldre’l cal traure noves idees i impulsar la indústria i tots els sectors que puguen crear treball”. Per exemple, el tardeo ara implantat li pareix una bona opció: incentiva a la gent a eixir i l’economia es meneja. “Encara que no crec que siga suficient”, conclou.


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *