foradia subscriutegrat

El poble és savi: Francisco Javier Davia

És moment que el poble comunique com viu i com vol viure, com veu el món i com vol que siga el món. Seguim al carrer per preguntar a la gent d’Alcoi sobre els problemes que més li preocupen i sobre com es podrien solucionar.

El tercer convidat d’aquest matí assolellat de diumenge, gravadora en mà, bolígraf i llibreta, gaudim del carrer per preguntar a la gent d’Alcoi sobre els problemes que més el preocupen i sobre com es podrien solucionar.

¿I Quin millor lloc per continuar escoltant la veu del poble en aquest mercat de Batoi, un espai social en el qual conflueixen passejants, excursionistes, compradors, venedors…? Doncs escoltem ara a Francisco Javier Davia.

Que creus que és el que més preocupa el poble i com podrien solucionar-ho?

el poble es savi

Francisco Javier Davia./

 

Per a Francisco, més que la corrupció, el principal problema de la nostra societat és “el conformisme d’un poble que pareix que no faça res per a frenar la corrupció i tot el que comporta. En un altre escenari, la gent del carrer ja haguera esclatat”. No obstant això, en la seua opinió, Podem constitueix una esperança perquè està canalitzant la força del poble. L’única arma que tenim coma poble per a solucionar el problema és el nostre vot”.

 

El vot i la informació, continua reflexionant: “estar informats és molt important perquè estem vivint una manipulació per part dels grans mitjans de comunicació comparable a règims dictatorials”.

Des del seu punt de vista, “Alcoi està pitjor que el país. Està en mans de quatre que estan fent el que volen, per exemple amb el projecte Alcoinova”. Francisco ens comenta que ha viscut durant molt de temps al desert de Fuerteventura i que ha patit “haver de pagar 400 pessetes per beure aigua. I pensar que per culpa del projecte haurem de beure aigua amb sabor a anxova… Perquè això no passara, “hauríem d’eixir com a poble al carrer”.

No entenc que l’actual responsable de la Font Roja i Mariola, Nacho Palmer, que hauria d’ocupar-se del medi ambient, estiga a favor que es faça un polígon industrial en una zona ZEPA, amb catalogació LIC, ja que els seus residus van a anar a parar de forma inevitable a l’aqüífer del Molinar. Si açò no és prevaricar, que baixe Déu i ho veja”, conclou.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *