foradia elgrat

Alcoi rep 25.441 € de la Generalitat per la promoció del valencià

• La segona quantitat més gran concedida a un ajuntament valencià • El gran esforç que s’ha fet des de l’Ajuntament d’Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria de Política Lingüística, ha rebut una important subvenció de la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

A l’Ajuntament d’Alcoi se li han concedit un total de 25.441 euros, la segona quantitat més gran concedida a un ajuntament valencià, només superada per l’atorgada a la capital, València.

Aquest fet està motivat pel fet que l’administració local ha desplegat un conjunt d’elements i ha confeccionat una sèrie de campanyes amb les quals es pretén anar enfortint la presència del valencià en la ciutat i un major ús en l’administració municipal. Es poden posar com a exemple:

  • L’organització de sis cursos de valencià per als funcionaris municipals i la població adulta en general.
  • L’organització del cicle de “cinema en valencià a l’escola” de 2016, en els quals es van projectar les pel·lícules com La llegenda de Sarila, L’hivern i la primavera al Regne d’Escampeta, Mínions, Del revés i Astèrix i Obèlix.
  • La Jornada de Sociolingüística d’Alcoi, que va ser la seua XXI edició.
  • El Cicle de “Cinema en Valencià”, adreçat a adults, en el qual enguany s’han projectat les pel·lícules Mustang, Déu meu, però que t’hem fet?, Un home a l’altura, Orgull i Sufragistes.
  • La tradicional Carta als Reis d’Orient, la qual va ser distribuïda a tots els xiquets alcoians en les seues escoles i, també, a través del Betlem de Tirisiti i l’Oficina de Turisme de la ciutat.
  • Un Petit vocabulari del nadal alcoià, també distribuït de la mateixa manera que la Carta als Reis.
  • La retolació d’alguns edificis i dependències municipals.

El gran esforç que s’ha fet des de l’Ajuntament d’Alcoi i el seu suport decidit a la promoció del valencià, ha tingut la seua recompensa”, afirma Raül Llopis, regidor de política lingüística.

Font: Redacció./


barnasants

Una resposta de Alcoi rep 25.441 € de la Generalitat per la promoció del valencià

  1. Rafa ha dit:

    Yo crec que promocionen el català i no el valencià a Alcoy

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *