foradia subscriutegrat

Noves peces fòsils de rinoceront a Isurus

El Museu Arqueològic ha cedit deu peces dentàries fòssils de rinoceront a l'Associació Paleontològica Alcoiana Isurus. Les peces són cedides per a la seua exposició temporal durant el període d’un any.

isurusL’Ajuntament d’Alcoi ha formalitzat la cessió, per part del Museu Arqueològic Camil Visedo d’Alcoi, de deu peces dentàries fòssils de rinoceront a l’Associació Paleontològica Alcoiana Isurus. La finalitat és que formen part de l’exposició de l’espai museogràfic que l’entitat gestiona a l’edifici municipal de l’Expo-museu Explora.

Es tracta de deu peces que van ser trobades a diferents espais del terme municipal d’Alcoi. Quatre de les peces corresponen a l’espècie de rinoceront Stephanorhinus hemitoechus, que van ser descobertes a l’àrea del Baradello; una peça dentària de la mateixa espècie de rinoceront, aquesta trobada a la Plaça de la República; i cinc peces de l’espècie de rinoceront Stephanorhinus etruscus, que van ser trobades a la carretera del Molinar. Les peces són cedides per a la seua exposició temporal durant el període d’un any.

El regidor de Cultura, Paco Agulló, indica que “per a la Regidoria és molt positiu que aquests fòssils puguen formar part de l’interessant espai museogràfic d’Isurus, perquè permet als aficionats a la paleontologia tindre al seu abast unes mostres molt singulars del patrimoni alcoià, enriquint l’exposició estable que ofereixen a aquest espai. Aprofitem per felicitar l’associació Isurus per la seua contínua tasca de divulgació i promoció de la ciència, a través del seu museu i de la resta d’activitats que porten a terme, que està situant l’associació, i per extensió la ciutat, com un referent més enllà de les nostres comarques en quant a activitat paleontològica”.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *