lasarga ajualcoipresuparticipa

El Viaducte recupera una placa de bronze

El taller local Fundiciones Bou ha fet una rèplica exacta de la placa, que fou sostreta fa dos anys. La peça es tractava d’una de les dues plaques que mostren l’escut dels enginyers de camins, canals i ports, i esta datada del 1907.

placa-viaducteL’Ajuntament d’Alcoi ha reposat una de les quatre plaques artístiques de bronze del Viaducte de Canalejas, elements aquests que daten de l’any 1907. El taller local Fundiciones Bou ha fet una rèplica exacta de la placa artística que fou sostreta el dia 26 de gener de 2013, a partir d’una altra situada al basament dels fanals de l’altre extrem del pont, i que recentment es va desmuntar per fer-la servir de model. L’import dels treballs i la fosa de la placa ha ascendit a 1.512 euros. La reposició ha estat de compte de la Brigada d’Obres Municipal.

En concret es tractava d’una de les dues plaques que mostren l’escut dels enginyers de camins, canals i ports, i la data “AÑO MCMVII”; les altres dues plaques artístiques incorporen el text “Viaducto de Canalejas”, en grafia d’estil modernista. Ambdues plaques presenten una decoració amb les figures de dos aus, i dues peces laterals de dimensions menors que representen el coll de l’au.

El regidor de Cultura, Paco Agulló, subratlla que “des de la Regidoria de Patrimoni, concretament l’equip del Museu Arqueològic Camil Visedo, es continua treballant per dignificar el nostre patrimoni comú, i reposar allò que el vandalisme o la delinqüència ha fet malbé al nostre nucli urbà. Recuperar aquestes plaques per a un dels més destacats elements arquitectònics d’Alcoi suposa una gran satisfacció per al conjunt de la ciutat, i per això ens hem de congratular d’aquesta restauració i desitjar que no haguem de lamentar més incidents d’aquest tipus”.

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *