foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Ajuntament d’Alcoi impulsa itineraris d’inserció laboral

• L'Ajuntament està impulsant itineraris d'inserció laboral social ajudant persones que es troben en situació d'atur i d'exclusió • Per a establir els itineraris d'inserció sociolaboral, es contactarà amb empreses de la zona

L’Ajuntament està impulsant itineraris d’inserció laboral social ajudant persones que es troben en situació d’atur i d’exclusió. Ho està fent a través d’una subvenció de 147.762 euros, la qual ha permés, a més, contractar a un treballador social i dos orientadors.

Un dels cursos que ja s’han realitzat, ‘Creixement i Autonomia personal’, ha comptat amb 10 assistents. Aquest ha ajudat els participants a treballar diversos aspectes vitals i motivacionals que els ajuden a aconseguir una major consciència personal i un millor autoconcepte per a tornar a sentir-se membres partícips de la societat.

També s’ha portat avant un curs d’Iniciació a l’Alfabetització Digital, per a apropar les noves tecnologies a aquest col·lectiu, ja que és una competència indispensable per a la cerca activa d’ocupació i per a poder realitzar gestions bàsiques diàries. Aquest curs va començar el dijous 29 de novembre i va finalitzar el 13 de desembre, amb el lliurament de diplomes. Els participants, que han sigut 13, han aprés aspectes com els components de l’ordinador, aplicacions per a buscar ocupació, i com buscar ofertes de treball.

Per a continuar treballant aquesta competència digital, des del mateix Programa es disposarà, més endavant, d’un espai al carrer Sant Domènech dotat amb equips informàtics i amb un tècnic. A més, per a establir els itineraris d’inserció sociolaboral, es contactarà amb empreses de la zona.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *