foradia subscriutegrat

Alcoi tindrà senyalització turística a l’autovia

La col·locació del cartell es deu a la presència d’Alcoi en el catàleg de destinacions turístiques existent com a enclavament d’interés cultural. La senyalització es col·locarà aquesta setmana i és homologada pel sistema de Senyalització Turística Homologada (SHISTO).

PDF de CarDimL’autovia A7 al seu pas per Alcoi, en concret en les eixides 448 i 449, tindrà senyalització turística indicant que la ciutat és un lloc d’interés, en la modalitat de turisme cultural.

Els cartells seran col·locats per la Regidoria de Trurisme de l’Ajuntament d’Alcoi i segueixen les normes del sistema de Senyalització Turística Homologada (SISTHO) per a les carreteres de la xarxa estatal. El SISTHO va ser creat amb un acord del Ministeri de Foment i Indústria per posar senyalització turística a la xarxa de carreteres estatal que facilités al viatger la presa de decisions sobre la visita a destins propers a la via i de gran interès turístic, a través d’un sistema de senyalització homogeni i fàcilment reconeixible.

Cap recalcar que els cartells col·locats no poden ser dissenys propis i han de complir els criteris d’implantació, pictogrames i disseny definits en el manual de SISTHO. A més, no totes les poblacions poden col·locar aquest tipus de senyalització, només aquelles localitats incloses en el catàleg de destinacions turístiques existent.

Al respecte, la regidora de Turisme, Maria Llopis, ha explicat que “Alcoi estava inclòs en el catàleg com a enclavament d’interès cultural, el que ens ha permés que sí que puguem col·locar els cartells a l’autovia“. I és que, segons Llopis, ha sigut un llar procés des de que van iniciar els tràmits al maig perque “la fabricació dels cartells la contractem el desembre passat però la col·locació era complicada perquè probablement caldria tallar algun carril de l’autovia, així que es va decidir esperar que passés la Cavalcada”.

El pictograma “cultural” inclòs en el cartell d’Alcoi identifica l’oferta que genèricament s’ofereix sota els conceptes de: Ciutats Patrimoni de la Humanitat, Béns Patrimoni Mundial i altres destinacions d’interès cultural. A més, el cartell és el de presenyalització d’eixida de l’autovia, és a dir, un cartell lateral on consta la distància en quilòmetres als quals es troba la destinació i una fletxa indicant la direcció de l’eixida. La col·locació a l’autovia està prevista entre demà dimarts 20 i el dimecres 21 de gener.


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *