foradia subscriutegrat

Presentació de la revista Ítaca al Casal Ovidi Montllor

Inclou un article i un facsímil sobre el projecte operístic de Joan Valls i Amando Blanquer. L’article sobre aquesta troballa apareix al volum 5 de la revista “Ítaca” que es presenta a Alcoi el dijous 29 de gener per Àngel Lluís Ferrando. Hi assistirà Joan Borja, director de la revista, i l'escriptor alcoià Francesc Gisbert.

mecanoscrit joan vallsEl dijous 29 de gener es presenta a les 20 h. al Centre Cultural Ovidi Montllor el volum 5 de la revista de filologia editada per la Universitat d’Alacant ‘Ítaca’, en la qual apareix un article escrit pel musicòleg i director de La Primitiva Àngel Lluís Ferrando.

En aquest article es parla de “Jofré”, el projecte d’una òpera amb llibret de Joan Valls Jordà i música d’Amando Blanquer que es va començar a gestar al 1965. L’òpera constava de tres actes, el segon dels quals estava dividit en dos quadres. La troballa, feta pel mateix Ferrando,  consisteix en el mecanoscrit del primer acte que es troba al fons Joan Valls de l’Arxiu Municipal. El fet de trobar aquest document ens dóna a conéixer un text inèdit del poeta alcoià sobre una obra de la qual no es coneixia la seva existència ni desenvolupament inconclús, llevat referències verbals del propi Blanquer en la mort de Valls el 1989.

A l’acte de presentació participen també, juntament amb Ferrando, el director de la revista Joan Borja i l’escriptor alcoià Francesc Gisbert.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *