foradia camaraalcoi

Dos cites amb el Col·lectiu 8 de març per aquest setembre

Seran el 20 i el 25 de setembre

L’associació Col·lectiu 8 de març i Dones de l’Alcoià i El Comtat ha organitzat pel proper 25 de setembre la projecció del documental ‘Home’, una cinta de Yann Arthus-Bertrand. La projecció està prevista a les 19 hores a l’Ivam CADA Alcoi amb moti de la vaga mundial pel clima. L’acte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi -Goya Cineclub- i la Fundació Goodplanet. La cita seguirà amb un debat quan finalitze la projecció.

Paral·lelament, la nit del 20-S serà violeta: l’emergència feminista cridarà a encendre-la. Es tracta d’una conscienciació sobre les dones assassinades en el que portem d’any.

Manifest 20s Emergència Feminista

L’estat d’emergència es decreta en casos de pertorbació de la pau d’un estat, a conseqüència de greus circumstàncies que afecten o impedeixen la vida normal d’una comunitat. És normal que al mes de juliol haja sigut assassinada una dona cada dos dies? No és greu que els delictes sexuals a l’Estat espanyol hagen crescut un 50% al juliol i agost? I que hagen augmentat un 12% durant el primer semestre d’enguany? Podem parlar de normalitat, si des de principi d’any s’ha duplicat el nombre de violacions grupals en relació amb anys anteriors? Si a l’Estat espanyol cada 6 hores es denuncia una violació? Podem parlar de pau si han assassinat a mes de 40 dones en 2019?

I tot açò a pesar que tenim unes lleis pioneres en igualtat i en la lluita contra la violència de gènere, i que recentment s’ha signat un Pacte d’Estat. Les xifres ens mostren que alguna cosa està fallant. Per açò les dones ja hem decretat l’Estat d’Emergència. Perquè diàriament es restringeixen els nostres drets i llibertats. El dret a la vida, el dret a la llibertat i integritat sexual, el dret a l’honor i intimitat, el dret a la lliure circulació i en definitiva, el dret a viure en pau.

Hem declarat l’Emergència Feminista emparades per la Constitució i la legislació, perquè ni el Govern espanyol ni el Poder Judicial, ni la societat en el seu conjunt han assumit les obligacions de garantir els drets fonamentals de les dones.

Exigim:
Que es garantisquen els mitjans més adequats, per a sensibilitzar, visualitzar i conscienciar a la societat sobre la violència de gènere com un problema públic que atempta contra el nostre sistema de valors i contra els drets fonamentals de les dones.

Que es garantisca l’aplicació immediata de les mesures contingudes en el Pacte d’Estat i de totes aquelles contingudes en la Llei Integral que avui dia no s’han emplenat.

Que es garantisca la dotació pressupostària adequada i suficient per a executar a les mesures legislatives de prevenció de la violència de
gènere i de protecció i recuperació de les víctimes.

Que es garantisca la formació en igualtat dels operadors jurídics perquè la llei s’interprete i aplique amb perspectiva de gènere.

Que es garantisca un tractament informatiu ètic i veraç de la violència de gènere.

Que es garantisca l’educació en la igualtat entre homes i dones i en el respecte als drets i llibertats fonamentals, des de la infància.

Aquesta nit no estem soles, no tornem soles, no ens sentim soles; la llum violeta avui il·lumina els carrers, il·lumina els nostres passos. Són passos ferms que caminen cap avant, som les dones reclamant que es complisquen les nostres exigències perquè l’Estat d’Emergència no protagonitze les nostres vides. AVUI, LA NIT ÉS VIOLETA!

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *