foradia barnasants

Exposició de Madame Curie a l’IES Pare Vitòria

Amb motiu del 85é aniversari a l’IES Pare Vitòria i la celebració dels 50 anys del seu edifici vell, el centre a preparat un acte inaugural que tindrà lloc el dimarts 10 de febrer a les 19’30 h. amb la presentació de l’exposició de Madame Curie.

mariecurie

Marie Curie./

La cita a l’IES Pare Vitòria donarà començament el dimarts 10 de febrer a les 19’30 h. amb presentació de l’exposició Madame Curie a càrrec de Sr. Brauli, director de l’Institut d’Estudis Catalans a la Universitat d’Alacant. A més, es presentarà una ponència sobre l’exposició a càrrec de Sr. Rafael García, professor de física i química de la Universitat d’Alacant.

L’objectiu de l’exposició és homenatjar la trajectòria destacada d’aquesta dona excepcional, amb motiu de l’Any Internacional de la Química i de la celebració del centenari del Premi Nobel de Química a Marie Sklodowska-Curie, l’Institut d’Estudis Catalans l’any 2011.
Filla de la immigració, Marie Sklodowska-Curie va ser la primera dona a obtenir un doctorat en física a França, va catedràtica de la Universitat de La Sorbona de París i l’única dona que ha obtingut dos premis Nobel. A més, Madame Currie ha estat enterrada al Panteó de París per mèrits propis.
L’exposició és organitzada pel Museu Curie, l’Institut Curie de París, amb la col·laboració del Ministeri d’Afers Estrangers i Europeus francés i el Centre Nacional de Recerca Científica (CNRS). La mostra va estar cedida a l’Institut d’Estudis Catalans per a fer-ne la versió catalana, exposar-la a la seua seu i coordinar-ne la itinerància.

Atesa la importància de la figura de Marie Sklodowska-Curie i la seva excepcional combinació de capacitat científica i qualitat humana, l’Institut d’Estudis Catalans en col·laboració amb la Universitat d’Alacant ofereix als centres d’ensenyament la itinerància de l’exposició, per fer arribar a tothom els trets més significatius de la seva vida i trajectòria.

Recordar, que la setmana cultural del centre IES Pare Vitòria serà els dies 4, 5 i 6 de març, on tindrà lloc multitud d’actes i activitats per als alumnes del centre.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *