lasarga ajualcoitel

Bienvenida ens parla a El poble és Savi

Seguim aquest matí assolellat de diumenge, gravadora en mà, bolígraf i llibreta, eixim al carrer amb la intenció de preguntar a la gent d’Alcoi. Bienvenida ens comenta que no sap de política, però quan parlem amb ella demostra el contrari “El govern hauria de posar solució i ocupar-se de les persones de més de 45 anys”.

Hi ha teories que defensen que aquesta desafecció política està en gran manera motivada, a més de per la no representació, per un sistema polític que no ofereix possibilitats de participació a la ciutadania. I és que, a ulls del nostre raquític sistema democràtic, no som més que consumidors amb dret a intervenir en la política una vegada cada quatre anys.

Repetim, ja ho va dir Aristòteles, els humans som animals polítics. Vivim en la polis dins de la comunitat. No obstant açò, actualment, la desafecció política és un fenomen social enorme.

La ciutadania se sent, i no sense raó, cada dia més allunyada de la majoria dels representants polítics i de les decisions que aquests prenen en el nostre nom.

Potser, si s’obriren vies de participació ciutadana, vies per les quals els veïns tinguérem la possibilitat de decidir la nostra forma de vida i de construir la nostra ciutat, tal desafecció es transformaria en il·lusió?.

Nosaltres seguim el camí gravadora en mà, bolígraf i libreta…aquest agradable matí de diumenge d’hivern vam estar conversant sobre totes aquestes qüestions amb els nostres veïns d’Alcoi, els quals, amb molt gust, ens van expressar les seues opinions

bienvenida el poble es savi

Bienvenida./

Bienvenida ens comenta que no sap de política, però quan parlem amb ella demostra el contrari: coneix molt bé quins són els seus problemes, que són problemes socials i no individuals, i com caldria solucionar-los.

En l’actualitat, Bienvenida està treballant en una empresa de brossa, amb un contracte brossa de quatre mesos. “Són molt pocs mesos, però em vénen molt bé”. Segons ella, si hi haguera un govern que mirara realment pels ciutadans el primer que faria seria “pujar els sous dels treballadors i millorar la seguretat econòmica de les famílies, el contrari del que està fent”.

El seu marit, després de treballar més de 20 anys en una empresa de material elèctric, ara és un aturat de llarga durada que no veu possibilitat de treballar. “El govern hauria de posar solució i ocupar-se de les persones de més de 45 anys”.

Hem passat molt males temporades. Hem tirat endavant en part gràcies a Càrites, que ens ha ajudat a menjar i fins i tot a pagar els rebuts de la llum”. La solució per a Bienvenida passa per una presa de consciència ciutadana col·lectiva,que els ciutadans ens adonem que tenim més poder del que creiem. Si tots isquérem al carrer quan toca…”.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *