Foradia parentesisajudalcoi

Jorge i Macarena ens parla a El poble és Savi

Aquest matí assolellat de diumenge, gravadora en mà, bolígraf i llibreta, eixim al carrer amb la intenció de preguntar a la gent d’Alcoi. Jorge i Macarena “són els que posen les normes i els que se les salten. Depenem d'ells”.

Actualment, la desafecció política és un fenomen social enorme. La ciutadania se sent, i no sense raó, cada dia més allunyada de la majoria dels representants polítics i de les decisions que aquests prenen en el nostre nom.

Repetim, ja ho va dir Aristòteles, els humans som animals polítics. Vivim en la polis dins de la comunitat. Les accions que realitzem afecten directa o indirectament als nostres conciutadans i a la nostra ciutat: les nostres accions creen món.

Mentres nosaltres caminem pels carrers del poble d’Alcoi gravadora en mà, bolígraf i libreta.

Hi ha teories que defensen que aquesta desafecció política està en gran manera motivada, a més de per la no representació, per un sistema polític que no ofereix possibilitats de participació a la ciutadania. I és que, a ulls del nostre raquític sistema democràtic, no som més que consumidors amb dret a intervenir en la política una vegada cada quatre anys.

Potser, si s’obriren vies de participació ciutadana, vies per les quals els veïns tinguérem la possibilitat de decidir la nostra forma de vida i de construir la nostra ciutat, tal desafecció es transformaria en il·lusió?

Aquest agradable matí de diumenge d’hivern trobem més gent del poble per conversar sobre totes aquestes qüestions amb els nostres veïns d’Alcoi, els quals, amb molt gust, ens van expressar les seues opinions

jorge macarena el poble es savi

Jorge i Macarena./

Jorge i Macarena no creuen que els governants estiguen afavorint als interessos de la ciutadania, sinó més aviat als interessos de “els de dalt. La ciutadania queda en un segon pla”. Creuen que ara mateix la ciutadania no té al seu abast les eines necessàries per a superar el problema perquè els mateixos governants són els que posen les normes i els que se les salten. Depenem d’ells”.

No obstant açò, sí que hi ha alguns mitjans perquè els veïns pressionem als governants amb l’objectiu que representen correctament dels interessos comuns, com les manifestacions, però solament fins que et tanquen i et posen una multa, comenta Macarena, al·ludint a la recent Llei Mordassa. “Ho posen més difícil encara”, segueix Jorge, “ara hi haurà gent que anava a les manifestacions però que es va a tallar i no va a anar per si de cas”.

Segons Jorge i Macarena, del que hauria d’encarregar-se un govern decent és de “accions socials. El que no pot ser és que hi haja gent que passe fam. El que passa és que no els dóna la gana actuar. Ni fer menjadors socials, ni ajudar als malalts de l’Hepatitis C…”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *