foradia cdturisme

EU considera que el projecte per a la Rosaleda no és l’adequat

EU considera que el projecte per a la Rosaleda “pot ser legal però no és l’adequat”. • Estefania Blanes: “Valorem el treball dels tècnics municipals, que amb el condicionant del cost mínim han fet el que han pogut, però la solució definitiva no passa per minimitzar costos sinó per fer una obra digna i definitiva.”

Estefania blanes1.bmp

Estefania Blanes./

La portaveu d’Esquerra Unida-l’Entesa a l’Ajuntament d’Alcoi Estefania Blanes considera que la solució que s’executarà a la Rosaleda “potser legalitzarà la plaça, però suposarà mantenir un espai urbà cèntric i molt valorat pels veïns i veïnes, que en poc temps d’ús pot donar problemes, i que a llarg termini podria costar encara més diners i obres a l’Ajuntament”, i per tant considera que s’ha de buscar altra solució per garantir “una plaça digna, en condicions, accessible, còmoda i per a sempre”.

Blanes ha volgut valorar la feina dels tècnics municipals que han avalat el projecte: “No posem en dubte el treball dels tècnic, però creiem que està substentada sobre una premissa errònia: el mínim cost per complir la sentència. Si el cost és mínim a curt termini, i no hi ha garanties de que a mitjà termini no s’hagen de començar a executar reparacions i remodelacions, ens eixirà més car i més incòmode per als veïns i comerciants de la zona. A més, no s’ha comptat amb l’opinió dels col·lectius de persones amb mobilitat reduïda, provocant un greuge important que de cap manera es pot permetre la màxima institució local”.

D’altra banda, Esquerra Unida ha tornat a demanar un acostament de postures amb el col·lectiu que va denunciar al seu moment la il·legalitat de l’actual plaça, i que al llarg de tot el procés ha rebut el recolzament dels tribunals: “Creiem que una bona fórmula podria ser convocar una reunió oberta semblant a la d’aquesta mateixa setmana sobre el carrer Entença: reunir al Saló de Plens a tècnics municipals, a ecologistes, a col·lectius de persones amb mobilitat reduïda, a veïns i a comerciants de la zona, i estudiar les diferents opcions i la viabilitat de futur del model”.

rosaleda

La Rosaleda abans./

Finalment, Blanes subratlla que, per sobre del projecte, hi ha encara l’ombra de la seua viabilitat legal: “Encara no sabem si els tribunals consideraran que pel tema d’accessibilitat i rasants atorgaran la legalitat definitiva al projecte que estem barallant, i per tant podríem trobar-nos amb l’execució d’un projecte de 470.000€ que també acabe sent il·legal, i després haver de construir una nova plaça.

L’Ajuntament no es pot permetre jugar-se 470.000€, quan tots els precedents de sentències que tenim han donat la raó a La Carrasca”, fa tan sols uns dies l’alcalde incidia, en referència al tema de Alcoinnova, en la importancia tenir seguretat jurídica abans d’iniciar el projecte i es açò el que Esquerra Unida demana per a el projecte de La Rosaleda. I la portaveu assenyala un precedent molt clar: “Recordem que, en temps del govern de Sanus, la Plaça d’Espanya va necessitar tres projectes fins al seu estat definitiu, amb el perjudici que allò va comportar per a tots”. Blanes finalitza assenyalant que “el que ha de fer l’Ajuntament és un bon projecte, definitiu, de qualitat i acord amb les necessitats d’un barri que no té més zones verdes que aquesta plaça”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *