foradia subscriutegrat

José i Tere: “a aquest ritme, deixaran als joves sense pensions”

• José i Tere també estan indignats amb la gestió que fa el Govern amb les pensions públiques • Perquè les pensions públiques, com a prestació social, és un dret que repercuteix no a soles en els més majors, sinó en tota la societat en el seu conjunt

Jubilats de tot l’Estat espanyol s’han manifestat als carrers a favor d’unes pensions públiques dignes i en contra del tractament que està fent el Govern del PP amb elles.

Alcoi ha viscut també una concentració conformada per més de dos-cents jubilats indignats amb la ridícula pujada d’enguany de les pensions públiques, que ha sigut de vora un parell d’euros de mitjana, una quantitat que no compensa la constant pujada de preus dels béns i serveis bàsics per a viure el dia a dia.

Cal tindre present que el col·lectiu de jubilats, gràcies a les pensions públiques, ha sigut des del començ de la recessió econòmica del 2008, un eix adquisitiu central en la família i la societat.

Per altra banda, les declaracions del PP alarmant sobre la insostenibilitat de les pensions públiques són constants. Tot això mentre altres institucions i despeses públiques (Monarquia, sector armamentístic, rescat a les autopistes privades, privilegis polítics, etc.) no es posen en qüestió.

Alguns dels jubilats alcoians ens comenten la seua anàlisi i experiència de primera mà

José i Tere també estan indignats amb la gestió que fa el Govern amb les pensions públiques: “les han pujat una misèria, mentre que els polítics, a l’hora de pujar-se el sou, no s’ho pensen dues vegades”.

Ens comenten que aquesta manifestació és la primera, però que esperen que es duguen a terme més concentracions i que siguen molt més multitudinàries. I on han d’estar també els joves, ja que “si tot continua igual, es veuran molt afectats quan es vulguen jubilar, a aquest ritme els deixaran sense pensions

Perquè les pensions públiques, com a prestació social, és un dret que repercuteix no a soles en els més majors, sinó en tota la societat en el seu conjunt. I amb el tractament que els està donant el PP, la conseqüència directa és l’increment de la desigualtat econòmica i social, “que ja està molt implantada al nostre sistema”.

 

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *