foradia subscriutegrat

Excursió guiada al Castell de Barxell

Excursió que va obrir ahir el cicle anual d’eixides per conèixer el patrimoni local, organitzat pel Museu i el CAEHA • La visita al Castell de Barxell registra 125 assistents • La pròxima excursió a les antigues caves de neu del Parc Natural de la Font Roja, el diumenge 29 de març

castell barxell 1El diumenge passat al Castell de Barxell es van reunir un total de 125 excursionistes en la primera de les activitats del cicle ‘10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic‘ aquesta és la tercera edició d’aquesta iniciativa, que van tindre l’oportunitat de conèixer l’estat actual de les obres de consolidació que es porten a terme per part de la propietat de la fortalesa.

Organitzats en grups, els assistents, van rebre les explicacions de la mà dels arquitectes d’Antonio Aracil i Enric Paredes sobre aspectes tècnics de les obres de restauració del castell d, així com una completa informació històrica i patrimonial per part dels arqueòlegs i historiadors Ricard Bañó, Gabriel Guillem i Josep Maria Segura.

El regidor de Cultura Paco Agulló s’ha felicitat per aquesta primera experiència, tot indicant que “a cada excursió constatem l’interés creixent que demostra la gent d’Alcoi i comarques en el patrimoni que tenim al nostre terme municipal. Els 125 assistents d’aquesta primera eixida ens corroboren que la proposta és interessant i té una gran rebuda, per això continuem enguany oferint, gràcies a la col·laboració del CAEHA, un cicle divers, interessant i obert a tothom que vulga conèixer l’immens valor dels elements patrimonials i culturals que tenim al nostre entorn”.

castell barxell

El Castell de Barxxell per fi sembla, estan arreglant./

Aquesta activitat ‘10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic’ té programada la pròxima excursió a les antigues caves de neu del Parc Natural de la Font Roja, el diumenge 29 de març també organitzada pel Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó junt al Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA), i  convocada des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *