lasarga mediamborganica

La ciutadania resisteix la manipulació informativa

Chavistes, estalinistes, jihadistes, etarres, corruptes • Encara així, els atacs contra la formació, lluny de minvar, no fan sinó proliferar, i cada vegada amb major ferotgia • 'Podemos' s'ha anat alçant fins a arribar a ser la primera força política del país en intenció de vot

forges rodrigo politicsChavistes, estalinistes, jihadistes, etarres, corruptes. Des dels seus primers dies de vida, Podem ha sigut la formació política més castigada mediàticament en la històrica de la democràcia espanyola. Ha hagut de suportar una bona col·lecció d’insults i desqualificacions, així com intents de difamació i tergiversació que fomenten el qüestionament de la legalitat i transparència de la formació.

Fins al moment, la ciutadania ha interpretat totes estes desqualificacions de forma inversa:si tant es fiquen amb ells, serà perquè els que governen els temen, si els que governen els temen és perquè el que diuen és veritat”. Així, tot atac rebut ha tingut un efecte bumerang: s’ha tornat en contra dels quals els que ho han realitzat.

D’aquesta forma, immune als atacs i amb una proposta adaptada a les necessitats del país, ‘Podemos’ s’ha anat alçant fins a arribar a ser la primera força política del país en intenció de vot. S’ha alçat com una alternativa de govern amb un projecte de país capaç d’emocionar a la ciutadania (prova d’açò ha sigut la Marxa pel Canvi realitzada el dissabte 31 de gener, en la qual van confluir centenars de milers de persones).

Encara així, els atacs contra la formació, lluny de minvar, no fan sinó proliferar, i cada vegada amb major ferotgia. I és que hi ha un exèrcit de mercenaris de la informació al servei del govern, de la troica i dels interessos especulatius contra els quals lluita Podem.

En aquest context veiem en les notícies el cas de la beca d’Errejón, els comptes de Pablo Iglesias i Moneder, detenen a Facu Díaz per un vídeo d’humor… (I el que els queda per inventar!) No importa que es demostre amb proves i arguments irrefutables que en aquests casos no hi ha gens sospitós d’estar fóra de la llei. Una vegada i una altra s’insisteix en ells en les portades dels periòdics, en els titulars informatius, en les tertúlies de televisió, fins i tot en els programes d’entreteniment.

Perquè l’objectiu per a aquests formadors d’opinió no és el de denunciar els casos de corrupció; si aquest fóra l’objectiu, tots els implicats en els entramats de corrupció (Gürtel, cas Bárcenas, Caja Madrid, Bankia, defraudadores fiscals, i un llarg etcètera) al final acabarien jutjats i sancionats com correspon. L’objectiu no és que es faça justícia. L’objectiu precisament és que no es parle de les injustícies que estem vivint els ciutadans del país, que no es parle de la necessitat d’un rescat ciutadà, d’un pla d’ocupació massiva, d’eradicar els abusos dels bancs i les energètiques, etc. I al seu torn, l’objectiu de crear un clima d’opinió desfavorable para Podem, el malson dels especuladors.

No obstant açò, amb una ciutadania cada dia més crítica, que cerca informació en mitjans de comunicació més objectius i compromesos amb la societat, aquesta campanya de persecució i enderrocament no tindrà èxit. I si la té, serà un símptoma que la ciutadania necessita uns mitjans de comunicació més coherents que els que tenim. Uns mitjans que, si el que volen és lluitar contra la corrupció i la injustícia, als primers que han d’investigar, assetjar i derrocar és als punts protagonistes dels escàndols que han portat al país a la ruïna; i no a ciutadans compromesos amb un canvi.

De manera que per a concloure em sembla més que adequat l’irònic twit en el qual Gerardo Tecé apel·la als mitjans d’informació: “o deixeu de mentir o tanqueu Internet per tal que no cerquem dades i comprovem la mentida, però les dues coses al mateix temps és d’estar boig”.

Font: Rodrigo Paños./

ajudesparentalcoi

 

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *