Programa Comenius Regi entre les ciutats de Varsòvia i Alcoi
Les associacions Comenius Regi tenen per objecte promoure el desenvolupament d'activitats de cooperació • Jornades d'educació inclusiva que se celebraran els dies 13 i 14 de març i el professorat de Polònia puga assistir a Alcoi • Es tracta d'anar creant les condicions perquè les escoles aconseguisquen ser un nou espai d'educació

Professors d’Alcoia visiten Varsòvia en el Programa Europeu Comenius Regi./
Com activitat d’un Programa Europeu Comenius Regi entre les ciutats de Varsòvia i Alcoi, s’ha realitzat una trobada a la capital polonesa entre professorat d’aquesta ciutat i d’Alcoi. Aquest és un projecte sobre educació inclusiva, consistent en què l’escola aculla a la diversitat oferint a tot l’alumnat un tracte igualitari amb equitat.
Les associacions Comenius Regi tenen per objecte promoure el desenvolupament d’activitats de cooperació entre les autoritats locals i regionals actives al món de l’educació a Europa i contribuir així a millorar la seua oferta educativa.
Aquest projecte de dos anys de duració, es va iniciar l’any 2013 i finalitzarà en el present 2015. En el projecte han participat l’Institut Pare Vitòria i els col·legis Horta Major, Miguel Hernández, Romeral i S. Vicent juntament amb altres cinc centres del districte de Ochota de Varsòvia.
Es tracta d’anar creant les condicions perquè les escoles aconseguisquen ser un nou espai d’educació per a tota la població i aconseguir la inclusió plena de tot l’alumnat en contextos ordinaris, en definitiva, l’educació inclusiva implica que tot l’alumnat aprenga junt independentment de les seues condicions culturals, socials o personals, inclosos aquells que presenten una discapacitat.
D’altra banda, s’han tractat els detalls perquè el professorat de Polònia puga assistir a unes jornades d’educació inclusiva que se celebraran a Alcoi els dies 13 i 14 de març, en la qual actuaran com a ponents especialistes en la consecució d’una escola inclusiva.
Com a mètode de treball en aquesta trobada, s’han format 4 grups de treball: infantil, primària, secundària i educació especial.
En ells s’han tractat diferents temes tals com:
- • El concepte de l’Escola Inclusiva
- • El perfil del professorat d’educació inclusiva
- • La formació del professorat d’educació inclusiva
- • Guia per a pares d’alumnat amb necessitats especials.
També s’han tractat altres aspectes, tals com:
- • Àmbits organitzatius (organigrama, recursos i equipaments, ….)
- • Aspectes pedagògics (currículum, horaris, materials, enfocaments metodològics,….)
- • Atenció a la diversitat ( adaptacions en el currículum, programació específica,…)
- • Generals ( plans d’estudis, avaluació de l’alumnat, promoció,….)
D’altra banda, el coordinador del projecte, Juan Sanz Martínez, ha tractat assumptes amb la coordinació de Varsòvia i les autoritats educatives per a la continuïtat del projecte fins a la seua finalització i en l’elaboració de la pàgina web del mateix.
En el projecte han participat:
- IES PARE VITÒRIA: Arturo Morales, Antonio González, Anna María Pascual
- CEIP . Vicent: Isabel Bernabeu, Amparo Cantó
- CEIP Romeral: Vicky Gonzalez, Raquel García García
- CEIP Horta Major: Ana Gascó, Concha Fernández de Sevilla, David Salines
- CEIP Miguel Hernández: Fernando Figuérez, Maite Ballbé, María José Lloret
Comenta i participa-hi