lasarga ajualcoipresuparticipa

Exposició de la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament

Pròxima inauguració de l’exposició ‘Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Catàleg d’escultures i obra gràfica’. La mostra és la segona de les tres exposicions organitzades per a donar a conéixer el fons municipal.

expoartEl Centre Cultural Mario Silvestre’ acollirà avui, 27 de març, a les 20 h la inauguració de l’exposició ‘Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Catàleg d’escultures i obra gràfica’, que estarà oberta al públic fins al 30 d’abril. La mostra és la segona de les tres exposicions organitzades per la Regidoria de Cultura per a donar a conéixer els fons de la col·lecció municipal d’arts plàstiques de l’Ajuntament d’Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi, al llarg del temps, ha incorporat al seu patrimoni artístic obres escultòriques, bé per donacions particulars, d’entitats o per adquisició als autors. Els carrers i les places de la ciutat n’acullen algunes en forma monumental i altres s’exposen en diferents espais municipals o museístics. Des de les més antigues, de Benlliure, Cabrera, Ridaura o Peresejo, a les escultures contemporànies d’Alfaro, Blasco, Boix, Cardells, Ferrero, Gabino, Gonzalvo, Miró,Sempere o Soria entre altres igualment destacables, amb tècniques, formats i materials molt variats.

El projecte expositiu és el resultat d’un treball conjunt de l’equip humà del Centre Cultural Mario Silvestre i el Museu Arqueològic Camil Visedo, que té encomanada la gestió de la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. En 2014 es va presentar una primera exposició on es mostraven les pintures més antigues que atresora el patrimoni artístic municipal.

L’objecte d’aquesta exposició és, segons el regidor de Cultura, Paco Agulló, “donar a conéixer i posar a l’abast del públic aquest patrimoni escultòric, integrat per més de 60 obres, al qual hem afegit una mostra significativa dels fons d’obra gràfica que també formen part d’aquest llegat que ens pertoca custodiar, divulgar i ampliar per a les generacions futures”.

Després de la que ara s’inaugura i per als mesos de maig i juny, el Centre Cultural acollirà darrera exposició, que completa el cicle divulgatiu d’aquest fons artístic de l’Ajuntament d’Alcoi, i mostrarà les obres pictòriques datades entre 1940 i 2014.

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *