foradia mediambient

Francesc Gisbert guanya el Premi Carmesina

L'escriptor alcoià Francesc Gisbert ha resultat guanyador del Premi Carmesina de la Safor amb l'obra Amics i Monstres. L'obra combina imaginació i fantasia i pinzellades de realisme i de denúncia.

francesc gisbert

Escriptor Francesc Gisbert./

L’escriptor alcoià Francesc Gisbert ha sigut guardonat amb el Premi Carmesina de la Safor amb l’obra infantil Amics i Monstres. Aquest reconeixement éun dels guardons de narrativa infantil més veterans i prestigiosos. El premi està patrocinat per la Mancomunitat de Municipis de la Safor i serà editat per l’editorial Tàndem.

Amics i monstres és una història escrita des de la tendresa i el sentit de l’humor. Les protagonistes són dues xiquetes molt diferents: Encarna, d’una família pobra que malviu en un país del tercer món; i Laurina, filla d’una família benestant. Les dues xiquetes comparteixen l’atracció per una casa misteriosa, la mansió de la cúpula perlada, que amaga un terrible secret. És el quarter general d’un caçador de monstres. L’obra combina imaginació i fantasia i pinzellades de realisme i de denúncia, amb un estil dinàmic i ple de sorpreses.

L’autor ha declarat que ha escrit un llibre per als més joves on incorpora alguns dels monstres de l’imaginari infantil valencià, com els fantasmes de llençol, coneguts com a bubotes en valencià i els dimoniets. Els personatges estan tractats des del sentit de l’humor i tenen, alhora, un to de denúncia. Encara que la història és fantàstica, “volia situar-la en un país pobre, per crear el contrast entre Laurina, una xiqueta de classe alta, i Encarna, que viu en la misèria. És alhora un conte sobre l’amistat i la solidaritat”, explica Gisbert.

Francesc Gisbert i Muñoz (Alcoi, 1976) és un dels autors de literatura infantil i juvenil més reconeguts. Compagina la tasca docent amb la vocació de l’escriptura. Ha publicat vora 30 llibres, per al públic infantil, juvenil i d’adults. Alguns dels seus títols són la sèrie Misteris S.L o La llegenda del corsari (Bromera), El fantasma de la torre (Bullent) i La Maria no té por (Andana). A més, és autor dels llibres d’investigació de la cultura popular Màgia per a un poble. També ha participat en les campanyes “Llegim en valencià” de la Fundació Bromera i el diari Levante. Ha elaborat llibres de text i materials didàctics per a Edelvives, Voramar i Santillana.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *