foradia subscriutegrat

Podem Alcoi debat sobre els temes polítics candents

Continuen les sessions de formació i continguts de Podem Alcoi on aquesta setmana en va girar entorn de diversos temes d'actulitat com la destitució del periodista Jesús Cintora

La sessió de formació i continguts de Podem Alcoi d’aquesta setmana en va girar entorn de diversos temes. En primer lloc, es va projectar un vídeo-resum sobre els principals fets esdevinguts aquesta setmana: entre ells, l’aprovació de la llei mordassa, una llei de cort autoritari que pretén silenciar les veus de les protestes ciutadanes.

Es va parlar sobre els bulos programàtics de Podem projectats pels mitjans de comunicació. En concret es va parlar sobre l’expropiació d’habitatges. Es va desmentir la fal·làcia que afirma que Podem expropiaria els segons habitatges dels propietaris. Podem ha afirmat que no va a expropiar cap habitatge, però que cal prendre mesures contra els bancs que acumulen habitatges per tal d’especular mentre hi ha molta gent sense habitatge.

També es va parlar de la irrupció del partit polític Ciutadans, el qual té aproximadament 9 anys de vida però que ha sigut “ressuscitat” per les elits financeres per tal de propiciar un canvi des de dalt. I és que Ciutadans, a diferència de Podemos, està seient molt ben tractat per part dels diferents mitjans d’informació, encara que té en les seues files a diferents imputats.

jesus cintoraA continuació es va comentar la destitució del periodista Jesús Cintora per part del grup mediàtic Mediaset. Es va parlar que el motiu d’aquest fet no ha sigut altre que la incomoditat que provoca als poders financers la presència de periodistes crítics i compromesos amb la societat, ja que el programa de Cintora era líder d’audiència. La destitució ha provocat la indignació de bona part de la societat, la qual inclús ha arribat a fer la petició popular a través d’internet de boicotejar als grups anunciants del grup mediàtic com a protesta.

Altre tema va ser els resultats de les eleccions andaluses. Es va comentar que encara que no s’haja arribat a les expectatives, el fet d’aconseguir 15 diputats partint de 0 en unes eleccions autonòmiques anticipades indica que Podem està transitant el camí correcte. A més, es va considerar que la gent normalment no vota el mateix en les eleccions autonòmiques que en les generals; i que les enquestes d’intenció de vot sí que donen expectatives de govern a Podem a nivell estatal.

Finalment es va comentar el valor de participar en un moviment polític. L’ésser humà no viu aïllat de la societat, i la cosa més normal, ens diu la història, és compartir projectes col·lectius amb altres persones (encara que el nivell d’implicació pot ser molt divers).

Font: Rodrigo Paños./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *