foradia mediambient

Podem demana que es cree una comissió de seguiment de la peatonalització

Des de la formació morada han mostrat la seua preocupació pels pròxims canvis de trànsit a partir del 29 de març

El pròxim 29 de març començarà la primera fase de la conversió de zona de vianants del centre d’Alcoi, i des de Podem, han volgut mostrar la seua preocupació davant aquest anunci, ja que consideren que: “no s’han complit part dels acords assolits per a donar suport a tot aquest procés i que s’havien d’haver produït prèviament als talls de trànsit anunciats”.

Aarón F. Santamaría, regidor de la formació, comenta que els preocupa que precipitar aquest procés puga “embrutar-ho”, ja que considera que la conversió en zona de vianants pot ser “molt beneficiós per al centre, els seus veïns i veïnes, els seus comerços i la seua revitalització”, però, afegeix: “sempre que fem els passos en l’ordre que cal sense precipitar-nos i respectant els acords assolits”.

Podem va sol·licitar la creació d’una Comissió de Seguiment de la Conversió del Centre en Zona de Vianants, i aquesta proposta es va aprovar al ple d’octubre de 2020. Aquesta comissió va ser una condició “indispensable” perquè des del partit morat es donara suport a la peatonalització.

“Davant la falta de participació prèvia en tot aquest procés, pensem que aquest instrument pot servir per a poder fer un seguiment i avaluar les mesures que vagen portant-se a terme i poder resoldre els conflictes que es puguen originar davant d’aquest procés i a més, d’una forma col·lectiva i participada amb la ciutadania”, explica Santamaría.

“La proposta fa mesos que va ser aprovada i ja tenim ací l’anunci de l’inici de la fase 1, però, a hores d’ara, encara no tenim cap notícia sobre quan i com es crearà aquesta comissió” afirma el regidor. Per aquest motiu, Podem preguntarà al respecte en la propera comissió informativa.

Una altra de les preguntes de la formació serà que quan es faran les actuacions necessàries per a adequar els espais que passen a formar part de la zona de prioritat per als vianants, per tal de condicionar-les a les característiques que requereixen, o instal·lar senyalització corresponent per a deixar clares les vies alternatives que té la ciutadania per a fer trajectes.

“Peatonalitzar el centre serà positiu, sempre que el procés estiga acompanyat d’actuacions, participació ciutadana i revitalització dels espais. Hi havia passos previs per a donar abans de començar els talls de trànsit, com la creació de la Comissió de Seguiment, que no s’han produït i que eren una condició indispensable per al nostre suport”, ha conclòs Aarón F. Santamaría.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *