lasarga mediamborganica

‘La Gloria’ ompli els carrers d’Alcoi de música i festa

Milers d’alcoians han poblat el nucli antic de la ciutat per gaudir del dia de la Gloria • Han aplaudit als vint-i-vuit festers que han donat la volta per Alcoi i tornat al punt de partida, la bandeja • La processó dels “Xiulitets” d'aquest any no ha patit cap contratemps

gloria 2015

Alcoi gaudeix de la Gloria./ foto: instagram @espantallops

Alcoi es va bolcar en ‘La Gloria’, l’acte dóna per inaugurada la programació de les festes de Sant Jordi 2015, i culminarà el cap de setmana del  25, 26 i 27 d’Abril amb la celebració de la trilogia festera. Després de la interpretació de l’Himne de la Festa han començat a desfilar els ‘Glorieros’ del bàndol moro, seguits dels representants cristians.

Pregonant els típics passodobles que anuncien la proximitat de la trilogia festera, al compàs de la música de les bandes de música locals pels carrers, s’obri així un intens programa d’actes en honor al seu patró, Sant Jordi. ‘La Gloria’ és una colorista mostra dels representants de cadascuna de les vint-i-vuit filaes d’Alcoi.

Ja a migdia es va disparar una gran mascletada que va posar el fermall d’or al primer acte d’una intensa jornada. A la nit, i després d’unes hores d’esplai en la qual els alcoians han aprofitat per menjar-se la tradicional “mona” de Pasqua, ha començat la primera sessió de ‘filaetes’ pels carrers Sant Nicolau i País Valencià. Aquestes continuaran celebrant-se cada nit a partir de les 22.30 hores fins al dia 24 d’Abril.

A més com cada any va tenir lloc a l’alba, el fi als actes de la Setmana Santa a Alcoi amb la processó dels “Xiulitets”, i que aquest any no ha patit cap contratemps, on centenars de jóvens van ser fidels a la popular trobada entre el nostre Senyor Ressuscitat i la seua Mare, la Mare de Déu; l’emocionat públic de bon matí ha esperat l’aparició de la Mare de Déu per fer sonar el “xiulitet”, un ingeniós mecanisme de fang amb aigua que compleix molt bé amb el seu destí.

Font: Redacció./

ajudesparentalcoi

 

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *