Foradia elgrat

Fonèvol convida a l’entradeta mixta 14 d’abril i al confeti morat

L'entradeta del dia 14 d'abril és participativa, igualitària, mixta i democràtica • Fonèvol repartirà bossetes de confeti morat i agulletes de solapa el proper divendres 17 d'abril al Club d’Amics de la UNESCO

fonevolFonèvol expressa l’agraïment a la gent que s’ha unit per a participar en l’entradeta del dia 14 d’abril a les 22’30h. pel carrer Sant Nicolau, també a les persones que han expressat el seu desig de “veure’ns desfilar” i també a les persones de l’Ajuntament que han ajudat per a que siga possible.

Fonèvol espera una participació d’entre 50 i 60 persones molt il·lusionades per tindre aquesta oportunitat i els acompanyarà un grup de 35 músics i músiques.

A més estan especialment alegres de comptar entre nosaltres a Concha Martínez Sánchez, membre del primer ajuntament democràtic d’Alcoi, que durant l’entradeta del 19 d’abril de 1979 estava compartint l’acte amb els seus companys regidors acabats d’elegir, “i va haver de deixar la formació quan un primer tro li ho va exigir” ens recorda Fonèvol.

L’entradeta és participativa, igualitària, mixta i democràticaFonèvol vol reivindicar la participació plena de la dona en la festa i fer una crida a la ciutadania perquè les nostres festes de moros i cristians siguen de tot Alcoi.

Campanya de reivindicació lúdica dels drets de les dones en les festes 2015

Només queden 17 filaes on cap dona pot votar; “tenim notícia de la presència de dones de ple dret en les següents filaes: Alcodians, Aragonesos, Chanos, Cordón, Gusmans, Judios, Marrakesch, Maseros, Miqueros, Navarros i Realistes. Ara que algunes dones poden complir tots els deures que la festa demana, volem que també puguen tindre tots els drets i que les autoritats, tant les festeres com les que tenen tasques de govern apliquen la discriminació positiva a eixos casos” assenyala Fonèvol.

Cada any, proposen aquesta activitat positiva, respectuosa i integrada en la festa per a conscienciar a la gent i reivindicar la participació de la dona en igualtat de condicions a un home. “L’objectiu és permetre reflexionar al públic i apropar més les opinions”.

Des de Fonèvol conviden a totes aquelles persones que creuen en la participació de la dona en les festes en igualtat a utilitzar confeti de color morat a les entrades de moros i cristians d’Alcoi.

Amb aquesta finalitat es repartiran bossetes de confeti morat i agulletes de solapa el proper divendres 17 d’abril de 19.00 a 20.00 hores a la seu de Fonèvol, al Club d’Amics de la UNESCO, al carrer Cid, núm. 12, d’Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *