foradia cdturisme

Dades d’ocupació de turistes durant les festes de Sant Jordi

Les dades en percentatges que a continuació presentem són el resultat de l'estudi objectiu d'aquestes passades Festes de Moros i Cristians a Alcoi comparant-los amb la tendència de l'any passat • En la reunió mantinguda el passat 29 abril van fer conéixer aquestes dades objectives a l'Alcalde d'Alcoi Toni Francés • L'Associació de Turisme Alacant interior "va a seguir treballant per millorar, professionalitzar i augmentar aquestes xifres"

festes himne 2015

Des de 2014 porta elaborant l’Associació de Turisme Alacant Interior la despesa per turista, un informe d’ocupació, demandes, origen de visitants, interessos, etc. per poder saber amb certesa i de manera professional, quin és l’impacte del turisme a les nostres comarques d’interior amb dades objectives i contrastats.

Ja es van presentar a la Universitat de València, l’Associació juntament amb la plataforma Escapada Rural”,  un “observatori sobre les dades d’ocupació a l’interior de la Comunitat Valenciana” que permet desglossar el seu contingut per a l’Interior d’Alacant, obtenint valuoses dades quant a despesa mitjana en allotjament per càpita, procedència del turista, volum, inquietuds, etc.

Les dades en percentatges que a continuació presentem són el resultat de l’estudi objectiu d’aquestes passades Festes de Sant Jordi 2015 a Alcoi comparant-los amb la tendència de l’any passat.

Dades d’ocupació de restauració en festes Sant Jordi 

  • -Els restaurants i bars del centre històric d’Alcoi han estat al 100% de reserves durant les Festes de Moros i Cristians 2015, la mateixa tendència que durant 2014.
  • Els restaurants de la perifèria propera han notat un lleuger augment de reserves (Alameda i Santa Rosa), no així els hostalers de barris allunyats del centre històric on alguns amb prou feines han notat l’arribada de turistes.
  • -Quant a la comarca, espais com el Restaurant de l’Hotel Vila de Muro van veure incrementades les seues reserves al 100% dues setmanes abans de Festes després de conéixer la notícia que no tot estava ple. La tònica general és que els restaurants de la comarca treballen amb alguns grups solts i amb reserves d’última hora.

Les dades d’allotjament són els més importants per mesurar el pols d’una destinació turística en una o diverses dates.

  • -Durant 2015 Alcoi ha registrat el 100% d’ocupació en allotjaments petits i mitjans com a casa Bons Aires (8 habitacions), Hotel Masia la Mota (12 habitacions), Hostal Savoy (26 habitacions).
  • No obstant això, els dos allotjaments més grans de la ciutat han llançat en alguns casos les pitjors xifres d’ocupació en 10 anys com el cas de Ac Hotels (81% d’ocupació de mitjana) o un descens respecte a l’any passat a l’Hotel Reconquesta (76% mitjana d’ocupació).
  • Si tenim en compte que l’Hotel AC compta amb 78 habitacions i Hotel Reconquesta 98 habitacions, suposen el doble d’habitacions que tots els altres establiments d’Alcoi junts. La mitjana de tots dos ha estat del 78.5% d’allotjament.
  • La mitjana d’ocupació d’allotjaments durant les Festes d’Alcoi ha estat del 89.25% (tenint en compte tots els allotjaments).
  • -La mitjana quant a ocupació d’habitacions en Festes d’Alcoi es quedaria entorn del 80% d’ocupació de les seues habitacions.
  • -Altres allotjaments com l’Hotel Odón (Cocentaina) no han sobrepassat el 66% de mitjana d’ocupació, Vila de Muro 100% ocupació de mitjana. Desconeixem dades de l’hostal Copacabana (Muro).
  • -Una dada interessant és que la casa Rural El Pinet d’Alfafara amb prou feines 20 quilòmetres d’Alcoi ha registrat un 100% d’ocupació, però els seus ocupants no sabien gens de les Festes d’Alcoi i finalment ni van baixar a veure-les malgrat les recomanacions.

En la reunió mantinguda el passat 29 abril van fer conéixer aquestes dades objectives a l’Alcalde d’Alcoi Toni Francés el President de l’Associació Turisme Alacant Interior Don Jorge Linares i la Vice-Presidenta Donya  Indira Amaya, a més l’Associació de Turisme Alacant Interior va a mantenir reunions amb tots els partits polítics d’Alcoi i les nostres comarques d’interior, amb la necessitat de transmetre aquests i altres dades objectives professionals i sol·licitar que cada partit polític present els seus projectes i intencions turístiques per a les comarques d’interior de la província d’Alacant on la nostra associació és la màxima representant davant les autoritats públiques i l’única entitat en actiu que segueix prestant servei professional als seus associats.

L’Associació de Turisme Alacant interiorva a seguir treballant per millorar, professionalitzar i augmentar aquestes xifres i recolzarà qualsevol proposta que venja d’altres institucions públiques/privades però exigirà desenvolupar un treball ben fet en matèria turística i denunciarà les accions errònies”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *