foradia subscriutegrat

Noves activitats de voluntariat mediambiental ‘Projecte Rius’

Organitzades per la Fundació Limne i la Regidoria de Medi Ambient • Diumenge 10 de maig i dins del "Projecte Rius" de participació ciutadana en custòdia fluvial hi haurà una activitat anomenada "Jornada d'identificació i seguiment de tortugues", al Paratge Natural Municipal del Racó de Sant Bonaventura-Els Canalons

 

Fotografía de página completaEl Departament de Medi Ambient, en col·laboració amb la Fundació Limne, ha programat per als propers mesos una sèrie d’activitats mediambientals englobades en el ‘Projecte Rius’, la primera va tindre lloc el diumenge 19 d’abril.

Aquesta setmana, el proper diumenge 10 de maig i dins del “Projecte Rius” de participació ciutadana en custòdia fluvial hi haurà una activitat anomenada “Jornada d’identificació i seguiment de tortugues”, al Paratge Natural Municipal del Racó de Sant Bonaventura-Els Canalons. L’eixida està prevista a les 9 h. des de l’àrea de descans de la Via Verda a Batoi (C/ Montdúver). “Aprendrem a conèixer i distingir les tortugues d’aigua autòctones de les anomenades invasores (tortuga de Florida). També s’aprofitarà la jornada per a revegetar amb espècies aquàtiques els estanys artificials del Racó de Bonaventura, recentment construïts amb la intenció d’afavorir les comunitats d’amfibis”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Paco Agulló.

Les inscripcions es poden fer a través de la Fundació Limne (Tels: 963156841 o 635475706) o bé a través del departament de Medi Ambient (Tel. 96 553 71 27) de l’Ajuntament d’Alcoi.

Cal recordar que el ‘Projecte Rius’ és un projecte de participació ciudadana que pretén augmentar els processos de millora, conservació, protecció i divulgació dels valors ambientals de l’ecosistema fluvial del riu Serpis o riu d’Alcoi, sobre tot del seu afluent, el Polop, al seu pas pel Paratge Natural Municipal del Racó de Sant Bonaventura-Els Canalons. La participació ciutadana es duu a terme a través de la formació d’un voluntariat ambiental que s’encarrega de la recopilació d’informació, anàlisi i investigació sobre els indicadors de qualitat de l’ecosistema fluvial del riu que serviran posteriorment per a elaborar estudis tècnics de l’estat del riu i per realitzar accions de restauració i conservació d’aquest medi natural.

El regidor de Medi Ambient, Paco Agulló, explica que “divulgació i la promoció del coneixement al voltant dels nostres valors naturals, és una de les tasques bàsiques i més importants de la Regidoria de Medi Ambient i una de les formes més efectives i alhora divertides de complir amb aquesta premissa són els programes de voluntariat, com aquest ‘Projecte Rius’ que hem anat desenvolupant al llarg dels últims anys”.


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *