foradia subscriutegrat

La política lingüística de Catalunya, el País Valencià i les Illes es reuneixen a Alcoi

Va inaugurar les jornades el Conseller d’Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà • Catalunya, el País Valencià i les Illes es reuneixen per primera vegada a les jornades de Sociolingüística d'Alcoi • Garantir el dret d'opció lingüística de la ciutadania i l'ús normal del valencià

Les 22 jornades de Sociolingüística, celebrades durant aquest divendres i dissabte a la ciutat d’Alcoi, han estat centrades per la normalització lingüística. Unes jornades per garantir el dret d’opció lingüística de la ciutadania i l’ús normal del valencià.

Ahir divendres 24 de març, va inaugurar les jornades el Conseller d’Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà,  al campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, en una conferència sobre els reptes del valencià, un compromís de l’acord del Botànic; i del qual assenyalava Marzà “la política lingüística és clarament una política social, una eina de cohesió social, un dret per als ciutadans i una senya d’identitat”.

Enguany, a les jornades s’ha unit la celebració el centenari del naixement del poeta alcoià Joan Valls, un dels grans poetes valencians del segle XX, amb una lectura dramatitzada dels seus poemes i una ruta per Alcoi.

Catalunya, el País Valencià i les Illes tenen en comú la seua política lingüística. 

El debat va analitzar l’homologació de títols en els territoris per una llengua comuna. “Per  una política lingüística és bàsic que sumem esforços” van concloure els responsables de política lingüística de Catalunya, Balears i el País Valencià, Ester Franquesa, Marta Fuxà i  Ruben Trenzano, respectivament, a més van acordar d’impulsar iniciatives conjuntes respecte de les polítiques estatals lesives contra el català.

Les jornades Sociolingüística estan organitzades per la Universitat Politècnica de València, la delegació de l’IEC a Alacant, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Ajuntament d’Alcoi, la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià i el Centre Ovidi Montllor.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *