foradia subscriutegrat

Aturada la posada en marxa del CEEM pels incompliments de la Conselleria

Els tràmits per a l'obertura del Centre Específic de Malalts Mentals (CEEM) es troben paralitzats perquè la Conselleria de Benestar no respon les peticions de l’Ajuntament • L'obra estara conclosa pròximament i encara no es sap com es durà endavant la Gestió.

CEEMbarranquet

Les obres del Centre Específic de Malalts Mentals, CEEM, ubicat al Barranquet de Soler, estan a punt d’acabar, tanmateix els tràmits per a la seva posada en funcionament es troben paralitzats per part de Conselleria a pesar de ser un recurs necessari i urgent per a les nostres comarques. El centre serà comarcal amb una capacitat de 40 places de residents i de 20 places de centre de dia, aquest és un recurs molt important i necessari per a tota la comarca, que a més és complementari al Centre de Rehabilitació i Integració psicosocial de malalts mentals (CRIS), que actualment gestiona Creu Roja a les seves instal·lacions d’Alcoi.

La llei de racionament i sostenibilitat de les Administracions Locals explica que els ajuntaments no poden assumir les despeses d’aquest tipus de gestió si no és a través d’un conveni pel qual la Conselleria finance el 100% de la despesa del funcionament. En aquest sentit, ja fa més de tres mesos que l’Ajuntament va demanar la Generalitat una subvenció de 2 milions d’euros o que fora la mateixa conselleria la que assumira la gestió del Centre per a dur endavant la gestió, però “encara estem esperant la resposta de Conselleria a aquesta qüestió”, ha afirmat la regidora de Benestar Social, Aroa Mira.

El president Fabra va assegurar directament a l’alcalde d’Alcoi al Palau de la Generalitat que en febrer eixiria una convocatòria de subvencions per a equipaments del centre, “de les que tampoc tenim cap notícia i sense l’equipament necessari tampoc es podrà posar en funcionament”, ha insistit Aroa Mira.

Cal recordar que les obres de construcció del CEEM es van iniciar a principis de 2010 i que tenia un termini d’execució de 38 setmanes. Les continues reprogramacions de la subvenció per a la seva construcció per part de Conselleria ha retardat l’acabament de l’obra que ha tingut un cost de 3,5 milions d’euros i que hauria d’haver estat acabada fa més de quatre anys, durant aquest període des de l’Ajuntament es van avançar diners per a què no es pararen les obres, però tot i això es van detenir.

Actualment, l’obra està prevista que estiga conclosa pròximament i l’Ajuntament d’Alcoi encara no sap com es durà endavant la Gestió d’aquest centre, tot i les nombroses reunions que han tingut tant amb la Consellera Asunción Sánchez Zaplana com el Secretari Autonòmic i la Directora General.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *