foradia subscriutegrat

José Luís Matarredona: “el Govern està empobrir a la gent”

• Recentment ha rebut una carta oficial comunicant-li que la seua pensió pujaria enguany un 0’25%, és a dir, uns 2 euros: “ens estan venent la burra, val més el segell de la carta que la pujada de les pensions”. • El cost de vida augmenta i les pensions no ho fan. D’aquesta manera, “el que s’està fent és empobrir a la gent i a la societat”

Jubilats de tot l’Estat espanyol s’han manifestat als carrers a favor d’unes pensions públiques dignes i en contra del tractament que està fent el Govern del PP amb elles.

Alcoi ha viscut també una concentració conformada per més de dos-cents jubilats indignats amb la ridícula pujada d’enguany de les pensions públiques, que ha sigut de vora un parell d’euros de mitjana, una quantitat que no compensa la constant pujada de preus dels béns i serveis bàsics per a viure el dia a dia.

Cal tindre present que el col·lectiu de jubilats, gràcies a les pensions públiques, ha sigut des del començ de la recessió econòmica del 2008, un eix adquisitiu central en la família i la societat.

Per altra banda, les declaracions del PP alarmant sobre la insostenibilitat de les pensions públiques són constants. Tot això mentre altres institucions i despeses públiques (Monarquia, sector armamentístic, rescat a les autopistes privades, privilegis polítics, etc.) no es posen en qüestió.

Alguns dels jubilats alcoians ens comenten la seua anàlisi i experiència de primera mà

José Luís Matarredona ha sigut tems arrere secretari del sindicat UGT, ens el trobem a la manifestació que els jubilats han realitzat per a demanar al Govern un sistema de pensions públiques dignes.

Ens comenta que està completament indignat. Recentment ha rebut una carta oficial comunicant-li que la seua pensió pujaria enguany un 0’25%, és a dir, uns 2 euros: “ens estan venent la burra, val més el segell de la carta que la pujada de les pensions”.

El poder adquisitiu de les famílies està baixant any rere any. Les pensions, pagues econòmiques estables, han sigut fonamentals a l’hora de mantenir les cases i l’economia del carrer. Però el cost de vida augmenta i les pensions no ho fan. D’aquesta manera, “el que s’està fent és empobrir a la gent i a la societat”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *