foradia cdturisme

Estefania Blanes: Candidata a l’Alcaldia per Guanyar Alcoi

Parlem amb Estefania Blanes, candidata a l'alcaldia per Guanyar Alcoi en eleccions municipals del 24 de maig de 2015 al poble d'Alcoi.

estefaniablanes

El principal objectiu són les persones, augmentar el treball i les despeses en benestar social”

Estefania Blanes va eixir electa per primàries com a cap de llista per Guanyar Alcoi. És tècnic Superior en Delineació, i en l’actualitat es dedica a la gestió municipal com a portaveu del grup municipal d’Esquerra Unida a l’Ajuntament d’Alcoi, és secretària de grup, regidora de Participació Ciutadana, Salut Pública, Consum i Cooperació Solidaritat i Pau.

– Guanyar és una nova formació política, què pot aportar de nou a la forma de fer política a l’Ajuntament?

Guanyar no és un partit tradicional, és una plataforma ciutadana que es va construir per a donar veu a la gent que ha estat i està reivindicant en el carrer. Per exemple la Plataforma per la llei de dependència, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, les Marxes per la Dignitat, els col·lectius de sanitat… L’objectiu és fer efectives totes aquestes lluites.

Un dels aspectes que aportem de nou és la participació ciutadana, que és el motiu base de Guanyar. Això ja s’ha materialitzat en la forma de treballar del projecte: hem fet un programa polític col·lectiu, hem fet una convocatòria de primàries obertes on hem invitat a participar a tot interessat. Aquesta forma de treballar, tindre en compte la veu i la participació de la gent del carrer, ara volem portar-la a l’Ajuntament.

– Quina és la situació d’Alcoi des del vostre punt de vista?

La situació és complicada, no a soles per a Alcoi. Les polítiques de retallades que està practicant el govern central i el govern autonòmic s’estan patint també a la nostra ciutat. L’Ajuntament no té competències per a paralitzar aquestes polítiques, però sí que és determinant fer front a la situació.

El principal problema és l’elevat atur de la ciutat. Hem d’ajudar a la gent que no té recursos ni ingressos. Tambè el tema industrial. Alcoi ha sigut una ciutat tradicionalment industrial, ara tota la indústria ha sigut desmantellada. Hem d’estudiar quina és la ciutat que volem i tirar endavant, fomentar una indústria competent, sempre des de la sostenibilitat.

– Quin seria el projecte de ciutat ideal per a Alcoi?

El nostre principal objectiu són les persones. Les polítiques que proposem estan encaminades a l’ajuda a augmentar el treball i les despeses en benestar social. També volem construir un projecte de ciutat basat en la planificació industrial amb l’objectiu de donar possibilitats a la nostra població: que la gent, i principalment la gent jove, no haja d’anar-se de la ciutat. Per a aconseguir-ho hi ha moltes opcions: desenvolupar el treball de manteniment del medi ambient, fomentar el turisme cultural, augmentar els serveis a les persones dependents…

– Quines mesures polítiques aplicaríeu en arribar al govern?

La reorganització de l’administració per tal que siga més propera a la gent. La participació és fonamental: volem fer una regidoria de participació que siga un mecanisme perquè els ciutadans tinguen veu a l’hora de prendre decisions importants, les que ens afecten a tots. Volem crear també un observatori de benestar ciutadà per tal d’estudiar les necessitats de la població i poder atendre.-les amb més eficàcia i rigor. També volem estudiar la situació dels serveis privatitzats per a, progressivament anar recuperant-los. Ajudes als emprenedors, posar en valor el patrimoni industrial i cultural…

– Com penseu que quedarà la corporació de l’Ajuntament després de les següents eleccions?

Pensem que no serà una legislatura per a majories absolutes. La corporació estarà molt repartida entre les diferents opcions polítiques. Els acords, els consensos i els pactes de programa concrets hauran de ser els protagonistes. Haurem de assentar-se tots els partits a parlar i consensuar.

– Podries dir-nos l’última pel·lícula que has vist?

La veritat és que no sóc massa cinèfila, i últimament entre tant de treball, la família i tot, no recorde una en concret…

– Podries recomanar-nos un llibre?

Sí, l’últim que ha publicat un company molt estimat, Jordi Tormo, Un obrer de la paraula; i el recomane perquè a mi m’ha fet redescobrir a un alcoià molt important i valorar-ho encara més, Ovidi Montllor.

– Podries mencionar-nos algun polític actual que et servisca com a referent?

Alberto Garzón. Representa per a mi l’experiència política i econòmica a la mateixa vegada que la joventut, la capacitat de treball, la senzillesa a l’hora d’explicar les qüestions que ens afecten a tots…

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *