foradia pressupostparticipatiualcoi

Víctor Martínez de l’IES Pare Vitòria primer a l’Olimpíada Lingüística

Els quatre millors estudiants en la competició individual de la OLE, entre els quals es troba Víctor Martínez Jaén, representaran a Espanya en l'Olimpíada Lingüística Internacional (IOL) • La OLE és una competició que fomenta que estudiants de secundària i batxillerat desenvolupen estratègies per a la resolució de problemes relacionats amb llengües de tot el món • Del 20 al 24 de juliol participarà, junt a altres tres finalistes, a la final internacional a Bulgària

pare vitoria olimpiada linguistica alcoi

Alumnes del Pare Vitòria participants i Victor Martínez (primer dreta)./lesmuntanyes.com

L’alumne Víctor Martínez Jaén, alumne de  de batxillerat de l’IES Pare Vitòria, ha quedat en primer lloc en la final de la II Olimpíada Lingüística d’Espanya (OLE) 2015, celebrada el passat 23 d’abril en la Nau de la Innovació de la UMH.

Aquest esdeveniment està organitzat per diverses de les institucions que formen part del projecte europeu AbuMaTran: Prompsit Language Engineering, empresa d’enginyeria lingüística amb seu al Parc Científic UMH d’Elx, la Dublin City University i la Universitat d’Alacant.

La OLE és una competició que fomenta que estudiants de secundària i batxillerat desenvolupen estratègies per a la resolució de problemes relacionats amb llengües de tot el món. Els estudiants han d’usar el seu enginy per a desxifrar jeroglífics egipcis, interpretar textos en Tenji (l’equivalent japonés al Braille) o escriure noms d’equips de futbol en xinés.

La OLE posa als estudiants en contacte amb la lingüística i l’aplicació de la lògica a problemes de comprensió del llenguatge i la traducció. L’objectiu és el desenvolupament de competències per a la resolució de problemes i el descobriment de la fascinant disciplina que combina el llenguatge, la lingüística i la informàtica.

Els quatre millors estudiants en la competició individual de la OLE, entre els quals es troba Víctor Martínez Jaén, de l’IES Pare Vitòria, representaran a Espanya en l’Olimpíada Lingüística Internacional (IOL). La IOL reunirà als guanyadors de les competicions lingüístiques als seus respectius països. A més de conèixer als millors joves lingüistes del món, els estudiants podran gaudir d’una setmana amb activitats, visites, esdeveniments socials i experiències culturals.

olimpiada linguistica pare vitoria alcoi

Fins avui, 39 països i més de 850 estudiants han participat en la competició internacional des de 2003. En 2015, la final es realitzarà a Bulgària del 20 al 24 de juliol.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *