foradia subscriutegrat

Exposició d’Antoni Miró al IEC de Barcelona

L’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona acull la col·lecció de 43 llenços “L’hospital sueco-noruec d’Alcoi” de l'artista alcoià. L’exposició estarà fins al 31 de maig, en la que es recrea plàsticament un fet històric del qual Alcoi fou testimoni durant la Guerra Civil.

AntoniMiroIEC2

Antoni Miró presenta a l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona una selecció de les obres que composen la sèrie “L’hospital sueco-noruec d’Alcoi” una col·lecció de 43 llenços de gran format que conten la història solidària d’aquest hospital, fins al 31 de maig.

En la present sèrie expositiva, Antoni Miró recrea plàsticament, amb atreviment i valentia, un fet històric del qual Alcoi, la seva ciutat natal, fou testimoni durant la malaurada Guerra Civil: la instal·lació a la ciutat de l’Hospital Sueco-Noruec. Però la seva obra, compromesa amb la història fins al moll de l’os, va més enllà en presentar-li a l’espectador un seguit d’imatges que reconstrueixen, pas a pas, cadascun dels fets més significatius i colpidors d’aquesta magnífica història de solidaritat universal, de la qual la República espanyola fou dipositària l’any 1937.

Les obres que conformen aquesta sèrie duen el roig, groc i morat com a colors dominats, amb una clara intenció de recordar i de retre-li tribut a la Segona República i als homes que lluitaren per aquesta, amb la finalitat de defensar-la de l’aixecament militar.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *