foradia camaraalcoi

Xarrada sobre la ‘Contaminació Atmosfèrica i Salut’

En aquesta xarrada s’abordarà el tema dels estudis realitzats en epidemiologia ambiental per conéixer l’efecte de la contaminació atmosfèrica sobre la salut de la població • Amparo Ferrero Sanchis és investigadora predoctoral en epidemiologia ambiental

Xarrada sobre la ‘Contaminació Atmosfèrica i Salut’ a càrrec d’Amparo Ferrero Sanchis (investigadora en epidemiologia ambiental), aquest divendres 12 de Juny a les 19:30h. al Centre Ovidi Montllor Alcoi

contaminació atmosferica alcoiAmparo Ferrero Sanchis és investigadora predoctoral en epidemiologia ambiental; Àrea d’Ambient i Salut de la Fundació pel Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO).

Les emissions a l’atmosfera de gasos contaminants derivats del trànsit i certes activitats industrials tenen un impacte sobre l’ambient que ens envolta i sobre la salut humana. Pel que fa a aquest últim impacte, cada vegada són més habituals els estudis en epidemiologia ambiental que tracten d’analitzar la relació entre l’exposició a contaminants de l’aire i la salut de la població. Molts treballs han trobat que una exposició a determinats nivells de contaminants, com ara les partícules fines o els òxids de nitrogen, és un factor risc per patir o agreujar problemes de salut, com els respiratoris o cardiovasculars. Aquests estudis resulten indispensables per a comprendre aquesta relació i per a, més tard, dissenyar mesures i accions encaminades a reduir les emissions i els nivells ambientals dels contaminants de l’aire.

En aquesta xarrada s’abordarà el tema dels estudis realitzats en epidemiologia ambiental per conéixer l’efecte de la contaminació atmosfèrica sobre la salut de la població.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *