foradia subscriutegrat

35 anys després es retroben alumnes salesians i professors

El col·legi també conegut com els Salesians del centre • Es retroben 85 alumnes salesians i 15 dels seus professors 35 anys després • Alumnes vinguts de Madrid, Albacete, València, Alacant, Cocentaina, Muro, Benilloba, Polop, el Campello i Alcoi

Foto Oficial 6 de Junio 2015

100 persones, aquesta era la mítica xifra que va congregar la promoció dels alumnes del Col·legi Salesians nascuts en 1965, al costat d’un nodrit grup dels seus professors/as, que van celebrar una emotiva trobada dissabte passat 6 de Juny que començaria amb un desdejuni en l’Associació d’Antics Alumnes Salesians.

El col·legi, també conegut com els Salesians del centre, va obrir de nou les seues instal·lacions perquè aquests exalumnes, que van acabar els seus estudis fa 35 anys, revisqueren de nou les seues experiències, aventures, alegries, i perquè no, algun que un altre càstig.

Alumnes vinguts de Madrid, Albacete, València, Alacant, Cocentaina, Muro, Benilloba, Polop, el Campello i Alcoi, es van quedar sorpresos amb l’espectacular canvi de l’Església de Maria Auxiliadora, que al costat del teatre havien experimentat una modernització espectacular. Les aules, eren un altre punt important i tots van coincidir, es notava el pas dels anys, però els penjadors eren les mateixes. Tot estava molt canviat, no en va havien passat 35 anys, però l’essència continuava, tots els patis, el gimnàs, la sala de treballs manuals, etc. guardaven un regust que els feia retrocedir en el temps, i els retornava a la infantesa.

Tants alumnes com a professors, lluïen en la seua solapa una acreditació identificativa, en la qual es podia veure la foto dels anys 70, una foto actual, i el nom complet; les abraçades, els somriures els records, s’amuntegaven en observar en major o menor manera el pas del temps. Just abans del menjar, foto oficial de les 100 persones que es van donar cita, el marc també tradicional, l’escalinata que dóna accés a l’Església de Maria Auxiliadora i des d’allí en comitiva, tots a peu, a la Filà Cids, on els Salesians D. Javier Churio i D. Vicent Jorge, recordarien als 5 professors i els 4 alumnes, que ja no estaven entre ells, al mateix temps que beneïen la taula.

Després del menjar, les encarregades de treure el pastís, serien les 2 professores d’1° d’EGB, Dori Martínez i Adela Albero, i a partir d’aquí les emocions se succeirien amb la passada d’una projecció de diapositives en blanc i negre dels anys 70 que va deixar sorpresos a l’alumnat i professorat i el colofó va ser el lliurament per al col·legi d’una orla que recolliria el llavors secretari del col·legi, Francisco Seguí i que a diferència de les convencionals, comptava amb 2 fotografies tant d’alumnes com de professors, la primera dels 70 i la segona, actual. Els professors i alumnes que es van baixar anys enrere del tren de la vida, també estaven representats en l’orla, amb una sola fotografia. Maria Auxiliadora i D. Bosco estaven també representats, encara que en el cas del creador dels Salesians, en celebrar-se aquest any el 200 aniversari del seu naixement, el logo inserit, és el commemoratiu d’aquest esdeveniment.

Es posaria així punt final a un acte que va rebre tot tipus de bones paraules i felicitacions cap als organitzadors, en un dia en el qual l’harmonia, els records, la nostàlgia, però sobretot l’alegria del retrobament van presidir els actes. Tothom volia buscar una data pròxima per a de nou tornar-se a veure, i possiblement dins de 6 anys quan es complisquen 50 anys de l’arribada d’aquests alumnes, i també d’alguns professors que començaven la seua marxa professional en aquest moment, tornaran a viure un nou dia màgic.

Font: Promoció 1965-2015 Col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *