foradia subscriutegrat

Comencen les activitats de voluntariat ambiental en prevenció d’incendis

El projecte està previst dur-lo a terme entre el 15 de juny i el 28 d’agost. Enguany s’hi han inscrit uns 70 voluntaris/àries.

El grup de voluntaris/àries mediambientals en prevenció d’incendis forestals de l’Ajuntament d’Alcoi 2015 va iniciar les activitats aquest dilluns 15 de juny. Enguany s’hi han inscrit uns 70 voluntaris/àries, que amb una actuació conjunta entre els departaments de Medi Ambient i Protecció Civil de l’Ajuntament d’Alcoi es realitzaran les tasques de coordinació dels voluntaris, s’encarregaran de conduir el vehicle i de fer la vigilància mòbil complementària.

Les tasques formen part del pla “Projecte de voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals al terme municipal d’Alcoi, 2015”, per un import de 7.306,00€, per al qual s’ha tramitat ajuda d’acord amb l’Ordre 1/2015, de 4 de febrer, de la Conselleria de Governació i Justícia, per la qual es convoquen i s’aproven les bases reguladores de la subvenció destinada al voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals per a l’exercici 2015.

Charla voluntariat ambientalPrèviament a l’inici de la campanya, dia 9 de juny, es va realitzar una reunió informativa per organitzar els grups de vigilància. Alhora, se’ls va donar formació sobre diverses matèries, com ara el coneixement del medi, els protocols de comunicació, la detecció i l’actuació front als incendis forestals, així com la normativa vigent, per tal que puguen desenvolupar les tasques de vigilància amb èxit. De tota manera, es procura que els voluntaris amb menys experiència vagen acompanyats d’aquells més experimentats.

Cal dir que enguany hi ha hagut un increment del nombre de voluntaris respecte d’edicions passades, degut a una petita campanya informativa per diversos mitjans de comunicació, com ara el web de Medi Ambient, xarxes socials com facebook, contactes de campanyes anteriors, etc.

Els voluntaris/àries estaran equipats amb roba identificativa, carnet de voluntari/ària, prismàtics, brúixoles, plànols del terme municipal i emissora de comunicacions. La seva tasca es la vigilància forestal, al mateix temps que faciliten informació, tant als excursionistes i persones que transitaven per senders, camins rurals o pistes, com a la població en general, sobre la importància de les mesures de prevenció d’incendis, així com de les bones pràctiques i conductes respectuoses amb el medi ambient. En tot moment estan en contacte mitjançant les emissores de ràdio comunicació de què disposa el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi.

El projecte està previst dur-lo a terme entre el 15 de juny i el 28 d’agost de 2015 (55 dies), de dilluns a divendres, amb un horari de vigilància entre les 17h i les 21h. En cadascun dels punts de vigilància hi haurà dos voluntaris/àries. Per tant, es necessiten un mínim de vuit persones: quatre persones per al punts fixos i quatre persones per a la vigilància mòbil (dues persones amb bicicleta i dues amb vehicle).


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *