foradia subscriutegrat

Manifestació de La Carrasca per la línia de tren d’Alcoi

La Carrasca-Ecologistes en Acció reivindica en l'estació de tren d'Alcoi la millora de la línia Alcoi-València, denunciant el deteriorament i la falta d'inversions en la nostra línia ferroviària. Una protesta emmarcada dins de les mobilitzacions de la plataforma europea Back on Track.

Manifestació línia de tren La Carrasca

Un grup de membres i simpatitzants de la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció van denunciar, el passat divendres en l’estació de tren d’Alcoi, el deteriorament i la falta d’inversions en la línia ferroviària Alcoi-València. El grup acusa els successius governs autonòmics i centrals de permetre aquesta línia s’haja deteriorat progressivament i haja perdut molts usuaris potencials a causa del mal servei que ofereix.

La protesta s’emmarcava en les jornades de mobilització convocades per a aquest cap de setmana per la plataforma europeaBack on Track, creada per a defensar la xarxa de tren convencional a tot Europa i de la qual Ecologistes en Acció forma part. Les mobilitzacions reclamen en la Unió Europea i en els seus estats membres una nova política de transports, basada en el suport a una bona xarxa de tren convencional, públic i de qualitat.

Per als ecologistes, és un insult que els governs central i autonòmic diguen que no és rendible invertir en aquesta línia, quan els 65 milions que costaria renovar-la són menys del que ha costat la construcció de 2 o 3 km d’algunes línies d’AVE. “El que està passant amb el nostre tren no és un fet aïllat, sinó que respon a una política de transports estatal i europea que no aposta pel tren convencional”, expliquen des del grup. En aquest sentit, els estudis realitzats fins al moment han acreditat que, si es reformara la línia s’incrementaria notablement la quantitat d’usuaris actuals fins a arribar als 300.000 anuals.

Per a frenar l’eliminació de línies de tren convencional i apostar per una xarxa de tren convencional pública i de qualitat s’ha creat la plataforma europea Back on Track, de la qual formen part organitzacions polítiques, ecologistes i sindicals d’Espanya, Alemanya, Dinamarca, França i Suïssa. Entre aquestes es troba Ecologistes en Acció. Així, reclamen un gir de 180 graus en les polítiques de transport europees i de la major part dels estats membres, basades a destinar els recursos públics a la carretera, l’avió el tren d’alta velocitat, mentre s’abandona deliberadament el tren convencional. Segons manifesten “el mal servei oferit i la falta de manteniment provoquen la pèrdua de viatgers i una espiral de deteriorament que finalment proporciona l’excusa per a justificar l’eliminació de línies”.

En el cas concret de les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida, es necessita un ferrocarril que absorbisca trànsit de viatgers i de mercaderies de la carretera, que cohesione el territori i que contribuïsca a reduir el balafiament energètic i la contaminació.

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció considera que “no es poden permetre més promeses incomplides. Per a garantir un servei ferroviari digne els pobles de les nostres comarques hem d’exigir l’aprovació d’un pla de millora de la línia Alcoi-Xàtiva-València, un calendari concret d’actuacions i la dotació de les partides pressupostàries necessàries”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *