lasarga subscriutegrat

Alcoians rebutgen la ‘Llei Mordassa’ a la plaça d’Espanya

Unes 200 persones es van reunir a la plaça d'Espanya per rebutjar la nova ‘Llei de Seguretat Ciutadana’, una llei que penalitza el que el govern interprete per trencament de la pau social • Cal comentar que inclús l’ONU està demanant al govern espanyol que retire aquesta llei

llei mordassa alcoi pancarta

Unes 200 persones es van reunir a la plaça d’Espanya per rebutjar la nova ‘Llei de Seguretat Ciutadana’, una llei que penalitza el que el govern interprete per trencament de la pau social (els twits que no agrade al govern, per exemple; o el foment de la pirateria cultural per internet) amb penes de presó i altes sancions econòmiques.

La manifestació ha comptat amb membres de diferents plataformes i forces polítiques, Marxes per la Dignitat, Attac, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Plataforma per la Llei de la Dependència, la Colla ecologista La Carrasca, Associacions de veïns, Guanyem Alcoi, Podem, Compromís, Partit Comunista, etc… També van participar jóvens palestins de Cisjordània els quals van delectar la protesta amb càntics.

llei mordassa alcoi gent

Contra la “llei Mordassa” manifestació la plaça coneguda popularment com la Bandeja./

Cal comentar que inclús l’ONU està demanant al govern espanyol que retire aquesta llei, ja que “amenaça amb violar drets i llibertats fonamentals dels individus i soscava els drets de manifestació i expressió”.

Volem conéixer els motius pels quals la gent del carrer rebutja aquesta llei.

llei mordassa alcoi guimel

Parlem amb el jove Guimel sobre la nova ‘llei mordassa’./

Guimel interpreta la ‘Llei de Seguretat Ciutadana’ com “una llei opressora que va a coartar la llibertat d’expressió. Una llei aprovada de manera unilateral que vol restringir els drets fonamentals que han sigut històricament conquistats. Volen tapar-nos la boca, però ací estem per a impedir-ho”.

llei mordassa alcoi

Parlem amb Paco sobre la nova llei de seguretat del govern del PP./

Paco Jiménez:Jo sóc un ciutadà normal que mai ha estat involucrat en política però veient la injustícia que estan fent contra el poble espanyol he vingut a aquesta manifestació. Estic veient la resposta del poble i crec que falta molta gent. Pense que o ens mobilitzem tots i creiem consciència o ens lligaran de peus i mans i no podrem fer res”.

llei mordassa  alcoi alfredo i juani

Parlem amb Alfredo Albero Secretari General de Podem Alcoi./

Alfredo Albero, Secretari General de Podem Alcoi, considera aquesta “una espècie de ‘llei d’ordre públic’ moderna. Al final de la dictadura feixista, el franquisme va reaccionar davant les manifestacions, protestes i vagues endurint la repressió. L’actual govern està reaccionat de la mateixa manera. Ens apliquen unes polítiques econòmiques que no ens agraden i quan els ciutadans reaccionem ells endureixen la repressió. La Llei Mordassa no té altra finalitat que intentar contenir per vies repressives l’increment de la contestació popular a unes polítiques que no ens agraden”.

llei mordassa alcoi david abad

Parlem amb David Abad portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi./

David Abad, portaveu municipal a l’Ajuntament d’Alcoi per Compromís, ens comenta: “des de Compromís sempre hem reivindicat això. De fet Baldoví, el nostre diputat en Madrid, va fer una intervenció gloriosa en el Parlament posant-se un drap en la boca. És una barbaritat que es retallen els drets de manifestació i de protesta d’aquesta manera. Una cosa és l’ordre públic i altra cosa és la repressió pública. Per això estem ací”.

llei mordassa mauro alcoi

Parlem amb Mauro Colomina Secretari de Guanyar Alcoi./

Mauro Colomina, secretari de grup de Guanyar Alcoi, considera que la nova llei: “és un atemptat contra la llibertat d’expressió i les llibertats bàsiques que tant han costat d’aconseguir als nostres pares i als nostres avis. Front això, jo reivindique la frase: mordaces, ni al cor ni als llavis”.

llei mordassa alcoi isabel

Parlem amb Isabel veïna d’Alcoi de la nova llei mordassa./

Isabel Bernabéu ens explica: “estic a la concentració en contra la “Llei mordassa” per què continue creient en els drets humans i per tant en la llibertat d’expressió i manifestació. Com és possible que des de la democràcia es pretenga eliminar el dret a reunir-se, manifestar-se i expressar-se lliurement? Com és possible que des del Consell Europeu insten a retirar la llei que consideren vulnera drets fonamentals? Ja han passat els anys de la por, però sembla necessari continuar alerta i manifestar-se per no fer petjades enrere”.

Font: Rodrigo Paños./


Una resposta de Alcoians rebutgen la ‘Llei Mordassa’ a la plaça d’Espanya

  1. pau esteve ha dit:

    Despres de mort foc al rabo
    Malgrat aixo crec q es el millor que li ha passat a alcoi…parir un home amb la dignitat a borbotons
    Salut ovidi

    K

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *