foradia subscriutegrat

Compromís proposa mesures de transparència al servei de bus d’Alcoi

• "L'empresa sempre declara que està en pèrdues perquè té pocs viatgers i l’Ajuntament ha d’abonar la diferència perquè a la mercantil li siga rendible mantenir el servei" • "El nou contracte del bus aprovat fa uns anys va nàixer amb deficiències que no s’han subsanat"


El nou contracte del bus aprovat fa uns anys va nàixer amb deficiències que no s’han subsanat i que per a Compromís eren una condició sinequanon per a la seua aprovació“, comunica la regidora Anna Climent, qui assenyala també que la fórmula beneficiava substanciosament a l’empresa i no al servei ni a l’Ajuntament d’Alcoi: “Compromís denunciava més irregularitats en eixe moment i part dels problemes encara persisteixen“.

Compromís proposa que es millore la transparència de l’empresa, ja que “sempre declara que està en pèrdues perquè té pocs viatgers i l’Ajuntament ha d’abonar la diferència perquè a la mercantil li siga rendible mantenir el servei“.

El cas és que l’empresa és l’única que sap quants viatgers pugen al bus i “facilita eixa informació de manera críptica i poc fluida (Compromís ho ha demanat en diverses comissions)“.

Compromís exigeix, per aquests motius, que s’instal·le un mecanisme de còmput per a què, automàticament, cada volta que puja un passatger a un autobús, a l’Ajuntament li aparega un apunt de registre on figure la data i hora, la parada on ha muntat i el tipus de bitllet. La regidora conclou: “així el consistori elaborarà les seues pròpies estadístiques, analitzarà les freqüències de cada línia, valorarà els ingressos que obté l’empresa i podrà traure conclusions i contrastar-ho amb les dades que actualment subministre TUASA“.

Per altra banda, Compromís alerta quela conflictivitat laboral torna a estar en voga, els treballadors denuncien precarietat laboral, contractacions anòmales, hores extraordinàries mal computades… i el govern no pot posar-se de perfil“.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *