foradia pressupostparticipatiualcoi

Guanyar Alcoi proposa un debat públic sobre el projecte Alcoinnova

Naiara Davó: “Hi ha un nou escenari i l’empresa haurà de repensar el projecte, començant per buscar una nova ubicación” • Guanyar Alcoi proposa un debat obert sobre Alcoinnova amb presència dels nous responsables autonòmics i l’empresa • El nou Consell ja ha aturat l’ATE de Rabasa d’Alacant, i l’altra Actuació Territorial Estratègica controvertida que hi ha sobre la taula és la d’Alcoinnova

Guanyar Alcoi demanarà al Ple de l’Ajuntament un debat públic obert sobre el projecte projecte Alcoinnova. Un debat obert “al qual puguen acudir els nous responsables de Territori i Economia de la Generalitat Valenciana, i també assistisquen representants de l’empresa que promou el polígon”. També, assenyala la plataforma, “seria interessant que participaren altres agents com els representants de Salvem el Molinar, dels diferents grups polítics locals o de les entitats empresarials”.

la canal

El nou Consell ja ha aturat l’ATE de Rabasa d’Alacant, i l’altra Actuació Territorial Estratègica controvertida que hi ha sobre la taula és la d’Alcoinnova. Donat el canvi del govern autonòmic, l’objectiu és, segons la regidora Naiara Davó, “esclarir posicions, i cercar solucions de futur per a que el projecte es porte a terme al nostre territori, però en un lloc viable que no pose en risc el medi ambient ni la salut dels ciutadans”.

El que volem és”, afegeix Naiara, “que els responsables d’aquestes gestions no es tanquen a un despatx per decidir el seu futur, sinó que obertament, davant dels mitjans de comunicació i de la ciutadania, entaulen un debat positiu i proactiu per encarar un dels assumptes més importants per al futur desenvolupament socioeconòmic de la ciutat i les comarques”.

Aquest debat públic serviria no a soles per treballar d’una forma més transparent i participativa, sinó que també serviria per “demostrar voluntat de consens, responsabilitat i transparència: aprofitem-la i convertim un problema greu en una bona oportunitat”.

Davó destaca el recolzament de Guanyar Alcoi a Salvem el Molinar i les iniciatives que la plataforma ha encetat, aprofitant les vies que poden obrir-se amb València, per reunir-se amb el nou conseller Rafa Climent i sol·licitar a l’alcalde Francés una reunió amb Ximo Puig. Guanyar Alcoi recorda tant a l’alcalde Toni Francés com al nou president de la Generalitat Ximo Puig que “es van comprometre” a tractar el tema d’Alcoinnova tan bon punt com es conformara el nou Govern.

Font: Rodrigo Paños./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *